Krumplilepényke recept
40 perc
A Krumplilepényke hozzávalói:
200 g hideg krumplipüré
140 g liszt
1/4 tk só
1/4 tk sütőpor
1 ek vaj
2 ek tej
A Krumplilepényke elkészítési módja:
Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat és dolgozzuk bele a vajat a lisztbe. Adjuk hozzá a burgonyapürét és keverjük össze villával. A közepébe mélyedést készítünk és felöntjük tejjel. Olyan állagot kell elérni, amiből golyót formálhatunk. Ha szükséges, lehet adni még hozzá tejet. Lisztezett felületen addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Nyújtsuk kör alakzatra. Háromszögekre vágjuk. Melegítsünk fel egy serpenyőt kevés olvasztott vajjal, közepes lángon. A lepénykéket kb 3 percig sütjük, mindkét oldalukat aranybarnára. Forrón tálaljuk.
A maradék krumplipüré felhasználásához kitűnő és gyors étel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: fülemüledal, jún. 4. 08:24
A krumplilepényke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.