Sajtos-sonkás tejfölös papucs recept
A Sajtos-sonkás tejfölös papucs hozzávalói:
Tészta:
50 dkg liszt
15 dkg zsír (én kókuszolajat használok)
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 ek cukor
1 ek só
Töltelék:
10 dkg sonka
1 pohár (kicsi)tejföl
10 dkg sajt
2 szál újhagyma, vagy 2-3 gerezd fokhagyma
A Sajtos-sonkás tejfölös papucs elkészítési módja:
Keverjük el a cukrot a tejben, majd meglangyosítjuk és ha már langyos, felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt jó előre bemelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átgyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből. Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.
Én zsír helyett kókuszolajat használok. Sokkal puhább, habosabb lesz tőle a tészta. A papucsokat először akkor készítettem el amikor húsvét után sok sonka maradt meg és nem akartam, hogy kárba vesszen. Azóta a család és barátok kedvence. Sokszor kimondottan ezt kérik tőlem, ha "batyus" az összejövetel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Cinella333, 2018. jún. 26. 18:27
A sajtos-sonkás tejfölös papucs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.