Sült, sajtos karfiol recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült, sajtos karfiol hozzávalói:
1 fej karfiol,
5 dkg vaj (+2 dkg a tetejére),
5 dl tej,
10 dkg reszelt sajt,
3 ek. liszt,
2 ek. zsemlemorzsa
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fokhagymapor
A Sült, sajtos karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem és sós vízben kb. 5 percig főztem, majd leszűrtem. Egy serpenyőben felolvasztottam a vajat, világosra pirítottam rajta a lisztet, majd fokozatosan és folyamatosan keverve hozzáöntöttem a hideg tejet. Fűszereztem és kis lángon selymesre főztem a besamelt. Beleszórtam a sajtot, és addig kevertem, amíg felolvadt. A karfiolt kivajazott, kimorzsázott tűzálló tálba tettem, ráöntöttem a sajtmártást, rászórtam vékonyan a zsemlemorzsát és a tetején elosztottam a maradék vajat. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt aranybarnára sütöttem. Barna rizzsel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jan. 13. 22:34
A sült, sajtos karfiol elkészítési módja és hozzávalói.