Baconos rakott csirke recept
A Baconos rakott csirke hozzávalói:3 csirkemellfilé
1 tojás
1-2 nagy doboz tejföl
20-25 dkg reszelt sajt (nem füstölt)
bacon szalonna
kevés só
kis bors
A Baconos rakott csirke elkészítési módja:
Egy a nagyobb jénait kibélelünk bacon szalonnával, úgy hogy túllógjon a tálon a szelet. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk. A felvert tojást borsozzuk és ebbe forgatjuk bele a csirkét, majd lerakunk egy sort a bacon koszurú közepére. Erre kerül a tejföl, majd a sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, míg tartanak a hozzávalók. Célszerű, ha a tetejére a hús kerül. Ráhajtogatjuk a szalonnát, majd lefedve kezdjük sütni. Amikor a hús megpuhult, akkor a jénai tetejét levéve rápirítjuk a bacont.
Csak ha kihűlt akkor szeletelhető szépen. Nagyon mutatós, laktatós és előre elkészíthető fogás. Krumplipürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bakonszeginevarga.julianna, 2008. jún. 16. 13:05
A baconos rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.