Az apasági DNS tesztet meg lehet-e tagadni? Valaki tud ebben a témában segíteni? (tudásbázis kérdés)
az apaság megállapítása iránti perben a bíróság kötelezi, hogy alávesse magát, és nem tagadhatja meg:
Pp.300. § (1) Ha a bíróság vértulajdonság vizsgálatot vagy a származás megállapításához szükséges más orvosszakértői (élettani) vizsgálatot rendel el, a vizsgálat tűrésére bármelyik érdekeltet kötelezheti.
ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy addig bírságolják, míg el nem megy a vizsgálatra.
ha nem megy el, azzal csak maga alatt vágja a fát, egyrészt a pénzbírságok miatt, másrészt azért, mert a bíróság egyéb bizonyítékok alapján is kimondhatja az apaságot, és azt már utólag meg sem lehet támadni.
nincs okod aggodalomra. lehet, hogy hosszú időbe telik, de nem bújhat ki alóla.
Na igy mar erthetöbb.:)
A birosag kötelezheti ra.
Szia, Ivett!
Hány éves az illető, ha szabad tudni?
NEm,nem házas! együtt jártunk 3évig,de a szülei tiltották tölem! ezért akarják ennyire a megtagadást! és azt is hogy nem vállalhatja el az apaságot!
ezért feljelentettem, és azóta megy tovább ez az ügy...
Szerintem bírósággal kell elrendeltetni, akkor nem. Mert akkor mindenki kibújhatna a felelősség alól.
De hát az máris gyanus ha valaki megtagadja, akkor tuti az övé :)
Ki szeretné megtagadni? Az apa, vagy az anya?
Aki kezdeményezi, annak kell állnia a vizsgálat költségeit: kb 270e Ft körül.
Tartasdijat fizetnie kell attol meg,ha megtagadja az anya a tesztet.
En legalabbis ugy tudom.
További ajánlott fórumok:
- Apasági tesztet hogyan csináltassak?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Tudna valaki segíteni, hogy lehet-e hűségnyilatkozat nélkül előfizetést kötni?
- Lehet-e műtéttel segíteni, ha valakinek rosszul beadott injekció miatt részlegesen lebénul a karja?
- Tudna valaki segiteni? Nadin kén szappant lehet-e használni Apotheker zsálya géllel?
- Tudna valaki segíteni, hogy Magyarországon lehet-e kapni pollys vagy ponys adventi naptárt?