Lehet-e műtéttel segíteni, ha valakinek rosszul beadott injekció miatt részlegesen lebénul a karja? (beszélgetős fórum)
Köszönöm a válaszokat! (Tegnap dolgoztam estig, azért nem voltam gépközelben.)
Mindenképp orvoshoz megyünk.
A kar melyik részébe kapta az injekciót?
Mert az idegek speciális helyen futnak,egy bőr alá adott injekcióval nem lehet eltalálni azokat.
A hónalj árokban és a könyöknél lehet az idegeket a legjobban megtalálni,ott 2-3 cm mélyen vannak,az érzéstelenitéskor oda adják a gyógyszert.De ahhoz is speciális műszer van,hogy egyáltalán tényleg ideget találtak e a kereséskor.
De nem hiszem,hogy egy reumatológus ott ténykedett
volna.
Valószinűbbnek tartom,hogy inkább olyan gyógyszert kapott a nagymamád,ami izomfájdalommal jár,vagy esetleg nem könnyen szivódik fel a szövetekből.
Máskor is kapott már ilyen gyógyszert?
Mióta nem tudja mozgatni a karját?
Először én is inkább kivizsgáltatnám /röntgen,ultrahang,esetleg MR/,és csak utána kérném számon a doktoron.
DE szerintem injekció helytelen beadása mindenképp az utóbbira utal. (Átmeneti állapot.)
Mindenképp röntgenezném, neurológiai vizsgálatnak, majd esetleg képalkotó (MRI, CT) vetném alá a nagymamát. HA orvos lennék :)
Idős már szegény, nagyon el van keseredve. Teljesen megkeseredett az élete emiatt. Úgy tudja felemelni a jobb karját, ha a másik kezével emeli.
Aki beadta a szurit nem vállalja magára. Azt mondta, hogy elesett és azért van így..... Tiszta röhej az egész.
Nyilván meg kell nézetni.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy egyáltalán lehet-e az ilyesmit korrigálni?
Erre gondoltam én is, nem tudtam, hogy nagymamádról van szó. Ha még lesoványodott is, akkor így már érthetőbb.
Vigyétek el, nézessétek meg, és az orvos aki látja, az tud valamit mondani!
Reumás orvos "rontotta" el (nagymamám karját)!
Más orvosok - köztük begyógyász főorvos is - azt mondják, hogy idegbe lett rosszul beadva.
Valószínű, hogy az orvosok nem fórumoznak ma este :DDD
Csak ez egy olyan dolog, hogy orvosnak kell megnézni, hogy valamit mondani tudjon!
Azért kérdezem, hogy milyen injekciót kaptál, mert elképzelni nem tudom, hogy hogyan bénulhatott le.
Vagyis van sejtésem, de karba általában subcutant adnak, és hát azt elrontani..........
Erre orvos tud válaszolni, nem a fórumozók!
Milyen injekciótól bénult le a karod?
További ajánlott fórumok:
- Epemütéttel kapcsolatosan tud valaki segíteni?Hogy müködik, mit lehet enni utánna, stb?
- "Tanmenet" szó - képzés helye szerinti részleges hasonulás / vagy / írásban jelöletlen teljes hasonulás?
- Felemás szemű cicát kapok, tényleg lehetséges az, hogy részlegesen vagy teljesen süket?
- Gerinc részleges szakadása: mit javasoltok rá, ha az orvos semmit sem tesz?
- Nyelvtan feladatokat keresek: Részleges-Teljes hasonulás, Összeolvadás, Rövidüléssel kapcsolatban. Segítene valaki?
- Sürgősen keresek Anapen 10 mg-os injekciót, ami méhcsípés elleni szérum! Receptem van, de itt nem lehet kapni, tud valaki segíteni?