Ashanti csirke recept
Az Ashanti csirke hozzávalói:- 1 csirke
- 45 dkg csirkehús (mell vagy comb)
- 50 dkg krumpli
- 1 kis hagyma,
- 1 paradicsom (vagy szósz)
- pár petrezselyemlevél
- pár mentalevél,
- só, bors, olaj
Az Ashanti csirke elkészítési módja:
Az egész csirkét csontozzuk ki. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük. A külön vett mell/vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süssük, mikor majdnem kész, tegyük hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, majd pároljuk -míg a csirke teljesen megpuhul. Keverjük össze a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltsük meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsöljük be vajjal, sóval, borssal. Pároljuk a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenjük meg vajjal vagy olajjal és süssük aranybarnára grillen vagy roston.
Párolás nélkül is süthetjük: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. okt. 6. 22:28
Az ashanti csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.