Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ashanti csirke recept

Ashanti csirke recept

Az Ashanti csirke hozzávalói:
- 1 csirke
- 45 dkg csirkehús (mell vagy comb)
- 50 dkg krumpli
- 1 kis hagyma,
- 1 paradicsom (vagy szósz)
- pár petrezselyemlevél
- pár mentalevél,
- só, bors, olaj


Az Ashanti csirke elkészítési módja:
Az egész csirkét csontozzuk ki. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd áttörjük. A külön vett mell/vagy combhúst bőrözés és csontozás után olajon süssük, mikor majdnem kész, tegyük hozzá a finomra aprított hagymát és paradicsomot, majd pároljuk -míg a csirke teljesen megpuhul. Keverjük össze a sült csirkehúst a tört krumplival, az aprított petrezselyemzölddel és mentával. Ezzel a jól összedolgozott keverékkel töltsük meg a kicsontozott egész csirkét, majd azt dörzsöljük be vajjal, sóval, borssal. Pároljuk a csirkét vízgőzzel, roston, sütőben vagy párolóedényben 2 órát, majd kenjük meg vajjal vagy olajjal és süssük aranybarnára grillen vagy roston.

Párolás nélkül is süthetjük: előbb grillen vagy sütőben míg megbarnul, majd fóliával burkolva készre.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ashanti csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook