Céklapuding recept
A Céklapuding hozzávalói:60 dkg cékla,
4 dkg vaj,
1 közepes fej lilahagyma,
2 dl tejszín,
só,
õrölt bors,
õrölt kömény,
õrölt szerecsendió,
fél citrom,
3 tojás
A Céklapuding elkészítési módja:
A céklát megmossuk, megfõzzük, lehámozzuk. Egy evõkanálnyi vajon vékony szeletekre vágott lilahagymát pirítunk és hozzáadjuk a szeletekre vágott céklát. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felöntjük a tejszínnel és további 10 percig pároljuk. Rövid ideig hûlni hagyjuk, sóval, borssal, köménymaggal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, összeturmixoljuk és vajjal kikent csészékbe vagy tortaformába töltjük. Vízfürdõbe állítva (Magas szélû tepsibe kétujjnyi meleg vizet öntünk, és az ebbe állított csészéket vagy pudingformákat zsírpapírral vagy vajazott papírral letakarjuk. ) 110 fokos sütõben egy órán át gõzöljük. Selymes mártásokkal - pl. sajtmártás, hollandi mártás - elõételként, grillezett húsokhoz körítésként tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. aug. 31. 16:11
A céklapuding elkészítési módja és hozzávalói.