Arancini olasz rizsgolyók recept
Az Arancini olasz rizsgolyók hozzávalói:20 dkg rizs
1 db tojás
2 szál bazsalikom
só
őrölt fehér bors
10 dkg parmezán sajt
zsemlemorzsa
20 dkg mozzarella sajt
étolaj a sütéshez
Az Arancini olasz rizsgolyók elkészítési módja:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval. A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. febr. 5. 17:55
Az arancini olasz rizsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.