Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Arancini olasz rizsgolyók recept

Arancini olasz rizsgolyók recept

Az Arancini olasz rizsgolyók hozzávalói:
20 dkg rizs
1 db tojás
2 szál bazsalikom

őrölt fehér bors
10 dkg parmezán sajt
zsemlemorzsa
20 dkg mozzarella sajt
étolaj a sütéshez


Az Arancini olasz rizsgolyók elkészítési módja:
Készíthetjük maradék főtt vagy párolt rizsből is. Ha frissen készítjük, akkor a rizst megfőzzük, langyosra hűtjük. A parmezánt lereszeljük. A bazsalikomot apróra a mozzarella sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk. A rizsbe keverjük a reszelt parmezánt, apróra vágott bazsalikomot, tojást. Ízesítjük borssal, sóval. A rizsből diónyi golyókat készítünk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Megformázzuk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban közepes lángon kisütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Köretek receptjei


Az arancini olasz rizsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook