Apa kontra anya, avagy szigorú az engedékennyel! (beszélgetés)
A gyereknek joga is van, nemcsak kötelessége.
Bizonyos határok között, amit a szülők is betartanak.
Ők is emberek. És sokszor sokkal bölcsebbek mint a felnőttek.
Én azt érzem, hogy a férjeddel szemben a félelem miatt esznek, tőled nem mert Te anya vagy, Te megérted őket, Nálad csapódik le a lázadásuk a félelmük.
Nem tudok tanácsot adni mit tegyél. Nálunk is folyt a közelharc ( pl. nem lehet hagyni egy falatot sem a tányér alján, én is volt hogy 4 félét is főztem, mert mást szeret a férjem és mást a gyerekek, meg az én kedvemre is. )
Ma már nem. Ha nem izlik, vagy nem kell amit készitettem, akkor van kenyér, vaj, lekvár és felvágott és szalonna ( a fiam imádja) Akkor azt eszik. Iskolában esznek főtt ételt.
Sajnos ez az a dolog, hogy a legtöbb ilyen gondokkal küzdőknél a megbeszélés nem megy. És a gyerek issza meg a levét. Sajnos.
Szerintem már tul vannak a megbeszélésen, de nem jutöttak közös nevezőre.
Igen,a következetesség fontos,az biztos!
Amit lehet azt lehet,amit pedig megtiltok,azt később sem engedem.
Hát nem tudom....
Ha valamiben nem értünk egyet a férjemmel a gyerekekkel kapcsolatban,1)akkor sem beszélünk így egymással,2)pláne nem a gyerekek előtt beszéljük meg,hanem 4 szemközt.Nem utolsó sorban sosem mondanánk olyan a saját gyerekeinkről még viccből sem,hogy bűnözők lesznek.Azért ez nagyon durva,ahogy az is,hogy bármi van,Te tehetsz róla szerinte.
Nálunk a sógornőm ilyen. Nem az evés terén, de ő megmondta, hogy nincs olyan, hogy nem. Amit ő mond az úgy van. Nagyon furcsa látni, hogy egy hat éves gyerek, mikor játszik, mindent eldob,ha azt mondják neki öltözzön és még csak annyi sem hagyja el a száját, hogy: egy picit had játszak még!
Megkérdezi tőle melyik cipő tetszik, de amelyikre mutat a gyerek az anyja szerint nagyon ronda, úgyhogy azt kell megvenni ami anyukának tetszik.
Mindig rendnek kell lennie stb.
Te jó ég,a férjednek komoly baja lehet.
Eleged lehet vele.
Szerintem komoly gondok vannak a férjeddel:(:(
Lehet őt is így nevelték anno??
Sajnálom,hogy ilyen maradi a férjed felfogása.Nem lehet könnyű!
Pedig a gyerek is ember még ha kicsi is.Nem szabad elnyomni,mert szerintem az kihat majd a felnőttkorára is.Van saját akarata,ami normális, még ha nem is egyezik a miénkkel.Persze nem minden esetben van az amit ő szeretne,csak bizonyos keretek között.
Akkor egy hétig csak olyanokat főzz,amiről tudod a férjed nem szereti,és egye azt!
Igen,a gyerek ki van szolgáltatva a felnőtteknek.
Sok esetben sajnos ez nagy szerencsétlenség nekik.
Hogy lehet így gondolkodni?
Választási lehetőség kell, de normál kereteken belül. Nem erőltethetjük a saját akaratunkat a gyerekeinkre, kell hogy érezzék van beleszólásuk a dolgokba, viszont azt nem szabad hagyni, hogy hülyére vegyenek.
De gyakorlatban ez nem is olyan egyszerű. :)
Az viszont egyáltalán nem jó szerintem, hogy nálatok ebből vita van, főleg, ha a gyerek is végighallgatja.
De miért?Miért nem lehet a gyereket is megkérdezni,hogy mi legyen az ebéd,vagy vacsora?
A férjed is megeszik bármit amit nem szeret ha olyat teszel elé?
Amíg kisebb volt a fiam nála is volt,hogy egyik héten imádta a húslevest,másik héten már nem...és még sok kajával volt így.Mára már kialakult a saját ízvilága úgyhogy amit most szeret,holnap is fogja:):)
Én egyszer erőltettem a fiamra kaját,még 2-3 év körüli volt.Megette de a szobájából már nagyon sápadtan jött ki és szegény ki is hányta mindet:(:(Azóta nem erőltetem az evést.
Szerintem valamilyen szinten mindig van választási lehetőség, de nálunk az megy sokszor, hogy nem jó a leves, nem jó a második és áll a nyitott hűtő előtt,amiből szintén nem tud választani. Ilyenkor akkor mit kéne tenni?
Megkérdezhetem mit akar enni,mert a nagylányom állandóan tésztákat enne, de azt sem lehet neki túl
variálni. Szóba sem jöhet a főzelék. Csak a rizs, mert a krumpli sem jó..... stb.
Én akkor szoktam kiakadni, ha a lányaimnak nagyon ízlik valami, rá egy hétre pedig ugyanaz már fúj!
Nem egyszerű jó megoldást találni rá az biztos.
Mikor a kisebbik lányom pár hónapos volt, tápszert kellett adnom neki, mert nem kellett neki az anyatej. Már az 5. félénél tartottunk,mert egyiket sem volt hajlandó megenni, teljesen kétségbe voltam esve. Akkor mondta a gyerekorvos, hogy anyuka állj! Ha még több félét veszek, egyiket sem fogja menni, úgyhogy megvettem még azt, amelyiket a nagyobbik is ette és nem mentem tovább. Tényleg bevált.
Nálunk is ez van,a fiam a suliban mindent megeszik itthon válogat-na:)
Úgy vagyok vele,hogy eszik főtt kaját,(már) nem stresszelek azon ha nem akar vacsizni,vagy csak egy szendvicset kér.