Önérvényesítő,ellentmondást nem tűrő vagy engedékeny? (tudásbázis)
At gondom előre túlaggódod magad a dolgon! Ez nem jó !!!
Előszöris nem is biztos, hogy lesz probléma, másodszoris kódolod, hogy legyen! Egy gyerek szavak nélkül is érzi a dolgokat és ha Te azt sugárzod, hogy az ovi rossz dolog, félelmetes ahol bántani fogják, akkor úgy áll a dologhoz ő is, úgy is fog viselkedni, hogy valóban bekövetkezhet az esemény.
Próbálj pozitív lenni, örömmel várni az eseményt, és a jó oldalait szemlélni, várni.
Ha nem megy, várjatok még egy évet, mert valószínűleg Neked nem megy még az elválás a kicsitől.
"az identitásával nincs gond:)" - Bizonyosan nincs gond. Nyilvánvalóan a homoszexualitás bélyege alól kívánod előre is felmenteni. A homoszexualitás nem GOND. Ezt egy háromévesnél egyébként kizárt, hogy megállapítsd... Ezt csakis ő tudja majd elmesélni később.
"egyáltalán nem önálló" - ezt nem értem. Egy háromévesnél probléma lenne, ha nem önálló?! Mit értesz ezalatt?
Hol van még a december...
A legjobb védelem, ha beszélgetős marad a kapcsolatotok. Ha majd netalántán elnyomják az oviban, esetleg megüti egy erőszakosabb fiú, akkor természetes legyen neki, hogy elmeséli, mi történt. HA fiam lenne, azt tanácsolnám neki, hogy üssön vissza. És elmagyaráznám, hogy hová üssön és hogyan, hogy csak egyszer kelljen megtennie, hiszen verekedni nem jó dolog, mindamellett személyiségtorzító. De megalázottnak lenni is éppen olyan torzító.
Olyan nehéznek érzem ezt a három éves kort.Óriási a szülő felelőssége,hogy merre terelgeti gyereke személyiségét.Az én fiam visszahúzódó,természetszerető,böngésző típus.a tipikus fiús játékok hidegen hagyják.(az identitásával nincs gond:)) Lehet vele kompromisszumot kötni de egyáltalán nem önálló.Dec-től ovi.Hogyan serkentsem,hogy meg tudja majd védeni az érdekeit,de ne válljon agresszívvá vagy áldozattá?
Várom az ötleteiteket.
További ajánlott fórumok:
- Mersz ellentmondani a főnöködnek?
- Apa kontra anya, avagy szigorú az engedékennyel!
- A vadakat terelő juhász - nem ellentmondásos?
- Verekedős gyerek, engedékeny szülők
- Bírósági meghagyással szembeni ellentmondás benyújtásához van formanyomtatvány?
- Érdekelne hogyan mérik be a műsorok nézettségét.Én idáig máshogy tudtam, de olvastam ma egy cikket ami ennek ellentmond.Hogy működik?