Ananásszal töltött jércemell-filé recept
Az Ananásszal töltött jércemell-filé hozzávalói:60 dkg jércemell-filé
20 dkg ananászbefőtt
5 dkg mandula darálva
1 zsömle
1 tojás
só, őrölt bors
Az Ananásszal töltött jércemell-filé elkészítési módja:
Az ananászbefőttet apróra vágjuk. Hozzáadjuk a beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfiléből tenyérnyi, vékony szeleteket vágunk, kissé kiverjük, sóval meghintjük. Az ananászos tölteléket egy csíkban ráhalmozzuk. Szorosan fölcsavarjuk és vajjal megkent alufóliába csomagoljuk. Tepsibe téve előmelegített sütőbéri 220 C-on 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, majd legalább fél. napra hűtőbe tesszük dermedni. A fóliából kibontva, fölszeletelve tálra rakjuk, gyümölcsökkel körítjük.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 23. 21:52
Az ananásszal töltött jércemell-filé elkészítési módja és hozzávalói.