Bejgli a la… recept
A Bejgli a la… hozzávalói:38 dkg lisztet, 8 dkg vajat és 6 dkg zsírt deszkán a tenyerünkkel összemorzsolunk, megsózzuk. 3 dkg cukrot, fél élesztőt langyos tejbe áztatunk, egy egész tojást belekeverünk, és a lisztbe gyúrjuk annyi langyos tejjel, hogy gyúrt tészta keménységű legyen.
Töltelék
25 dkg darált diót, 15 dkg porcukrot 1,5 dl forró tejjel elkeverünk, adunk hozzá 5 dkg mazsolát, fél citrom levét, és 7 dkg vajat.
25 dkg mák, 15 dkg porcukor, 5 dkg mazsola, ½ citrom leve és héja, 6 dkg vaj 1,5 dl tejben felforrósítjuk és kihűtjük.
A Bejgli a la… elkészítési módja:
Hideg helyen 3 órát pihentetjük. Két részre vesszük, kinyújtjuk, megtöltjük, megkenjük és fél órát hideg helyen hagyjuk. Megkenjük tojással és fél órát pihentetjük. Sütés előtt ujjunkkal a tetejét megsimítjuk, hogy megrepedezzen a megszáradt tojás, ettől lesz márványos.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 22. 21:52
A bejgli a la… elkészítési módja és hozzávalói.