Aszalt szilvás falatok recept
Az Aszalt szilvás falatok hozzávalói:40 dkg aszalt szilva mag nélkül
20 dkg tejszínes krémsajt
1 kiskanál reszelt citromhéj
4 evőkanál tejszín
4 kifli
Az Aszalt szilvás falatok elkészítési módja:
Az aszalt szilva felét egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk. A megpuhult szilvákat lecsöpögtetjük a másik felét finomra, daráljuk. Hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a tejszínt, reszelt citromhéjjal ízesítjük, és simára keverjük. A kifliket fölkarikázzuk, és az aszalt szilvás krémsajttal megkenjük, a tetejére pedig egy-egy puha aszalt szilvát tűzünk fogpiszkálóval. Tálra téve máris kínálhatjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. dec. 19. 21:01
Az aszalt szilvás falatok elkészítési módja és hozzávalói.