Almás-tejfölös pite (finom) recept
60 perc
Az Almás-tejfölös pite (finom) hozzávalói:
A TÉSZTÁHOZ
10 dkg cukor
3 tojás
1 dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 ek tejföl
1 csomag vaniliáscukor
csipet só
A KRÉMHEZ:
80 dkg alma
1 nagy doboz tejföl
1 tojás
5 dkg cukor
fahéj
Az Almás-tejfölös pite (finom) elkészítési módja:
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. Az almát meghámozzuk, kb. 8 darabbra vágjuk, és további felhasználásig félretesszük őket. A cukrot, a tejfölt és a tojást kikeverjük. Végül az olajat hozzáadjuk az előbbiekhez. Ehhez jön még a lisztes sütőpor, és az egészet összedolgozzuk. Nokedli állagú tésztát kapunk. Ha túl tömör, tejföllel lazíthatunk rajta, ha pedig túl híg, pótoljuk a lisztet. Végül tepsibe öntjük. Az előkészített almákat szépen sorban rárakjuk a tésztára. A krémhez a tejfölt, a tojást, cukrot és fahéjat összekeverjük, és ráöntjük az almákra. Sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 33x21x5
Finom, könnyű sütemény kevés cukorral.
Jó étvágyat!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cseng21, 2012. aug. 21. 09:21
Az almás-tejfölös pite (finom) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.