Almás ropogós 2. recept
40 perc
Az Almás ropogós 2. hozzávalói:
Egy normál tepsire való mennyiséghez!
Tészta:20dk finom liszt
10dk zabpehely (vagy búza,mindegy)
10dk kókusz reszelék
6 e.k. porcukor
25dk vaj
A tészta alá:7 nagyobb savanykás alma
5 e.k. barna cukor (a síma is meg teszi)
2 k.k. őrölt fahéj
Az Almás ropogós 2. elkészítési módja:
A sütőt már jó előre melegídzsd 220 fokra! A tésztához valókbol omlós tésztát gyúrunk, az almákat meg hámozzuk,magházát ki vágjuk,vékony cikkekre vágjuk! A tepsinket ki vajazzuk,az alma szeletekkel ki béleljük,meg szórjuk fahéjal,barna cukorral! A tésztát egyenletesen el morzsoljuk rajta!(nem baj ha az alma itt-ott ki kandikál) A sütő középső rácsán süssük 20-25 percig,mindaddig míg az alma meg puhul,és a tésztánk aranybarna nem lesz! Forrón tálaljuk!
Ez nem egy igazi sütemény,nem lehet szeletelni,kanállal szedhető,mint mondjuk a császár morzsa!
Az alma vaj puha lesz,a tészta viszont jó ropogós!
Nagyon finom,és hamar meg van!
Későbbiekben lehet kísérletezni más gyümölcsel is,aki szereti keverhet a tésztába mazsolát is!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vikó 26, 2008. nov. 17. 15:20
Az almás ropogós 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.