Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumpuncsos-habos piskótatorta recept

Rumpuncsos-habos piskótatorta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rumpuncsos-habos piskótatorta hozzávalói:
200g babapiskóta
1 rumpuncsos főzős pudingpor
3 ek cukor
0,5 l tej

1 tejszínhabpótlópor (coop)
2 dl tej

1 tortazselépor (coop)
3 ek cukor
250 ml víz (Lehet szőlőlé is)

3 ek rum(vagy rumaroma)
néhány ek tej
1 zacskó mazsola


A Rumpuncsos-habos piskótatorta elkészítési módja:
A mazsolát beáztatom 3 órával a készítés előtt rumos tejbe. Kb 2 ujjnyival lepje el. Előkészítem a kapcsos tortaformát. Megfőzöm előírás szerint a tortazselét. Mikor majdnem kenhető beleteszem a mazsola kb1/3-át. Megcsinálom előírás szerint a tejszínhabot. Elkészítem előírás szerint a rumpuncs pudingot. Közvetlenül gázelzárás után belekeverem a mazsola nagyobbik részét. Ha nem szívta fel az összes tejet, az is mehet bele. Rétegezem a formába a következőképpen: Babapiskóta, puding, babapiskóta, tejszínhab, zselé. Beteszem éjszakára a hűtőbe, másnapra szívja meg magát a piskóta. Leveszem a formát, és olyan, mint egy igazi torta.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumpuncsos-habos piskótatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook