Rumpuncsos-habos piskótatorta recept


200g babapiskóta
1 rumpuncsos főzős pudingpor
3 ek cukor
0,5 l tej
1 tejszínhabpótlópor (coop)
2 dl tej
1 tortazselépor (coop)
3 ek cukor
250 ml víz (Lehet szőlőlé is)
3 ek rum(vagy rumaroma)
néhány ek tej
1 zacskó mazsola
A Rumpuncsos-habos piskótatorta elkészítési módja:
A mazsolát beáztatom 3 órával a készítés előtt rumos tejbe. Kb 2 ujjnyival lepje el. Előkészítem a kapcsos tortaformát. Megfőzöm előírás szerint a tortazselét. Mikor majdnem kenhető beleteszem a mazsola kb1/3-át. Megcsinálom előírás szerint a tejszínhabot. Elkészítem előírás szerint a rumpuncs pudingot. Közvetlenül gázelzárás után belekeverem a mazsola nagyobbik részét. Ha nem szívta fel az összes tejet, az is mehet bele. Rétegezem a formába a következőképpen: Babapiskóta, puding, babapiskóta, tejszínhab, zselé. Beteszem éjszakára a hűtőbe, másnapra szívja meg magát a piskóta. Leveszem a formát, és olyan, mint egy igazi torta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. nov. 17. 14:24
A rumpuncsos-habos piskótatorta elkészítési módja és hozzávalói.