Almás rácsos recept


tészta:
1 cs vaníliacukor
1 db tojás
15 dkg cukor
30 dkg margarin
45 dkg liszt
töltelék:
4-5 db alma
fahéj
ízéls szerint cukor és fahéj
Az Almás rácsos elkészítési módja:
Össze gyúrunk mindent ami a tésztához kell,hirtelen mozdulatokkal és gyorsan.40-60 arányban ketté vágjuk, a többet vékonyra nyújtjuk és sütőpapiros tepsibe nyomkodjuk.Megszorjuk pici búza darával és rátesszük a tölteléket.A maradék tésztából kígyókat sodrunk és a töltelék tetejére tesszük rács formában.200 fokon sütőbe rakjuk és villa próbáig sütjük(meg szúrjuk a tésztát és akkor jó ha már nem ragad a villára)
Nagyon finom,gyerekek kedvence.:)
És segíthetnek is a kígyók sodrásában.:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 31b7b5919f, 2010. jún. 6. 12:29
Az almás rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.