Almás édesség recept
Az Almás édesség hozzávalói:350 g liszt,
2 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
2 db tojás,
2 evőkanál olaj,
300 ml tej,
2-3 alma lereszelve
Az Almás édesség elkészítési módja:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. jún. 17. 05:24
Az almás édesség elkészítési módja és hozzávalói.