Almás briós Briell-nek recept


60 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kávéskanál só
10 dkg cukor , vagy 35 pötty Süssina
1 db tojás
4 ek olaj
250 ml meleg víz (tej)
Kenyérsütőben kelesztettem.
Töltelék.
6 savanykás alma
3-4 ek van. cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 5 dkg vaj
Kenéshez 5 dkg olvasztott vaj.
Az Almás briós Briell-nek elkészítési módja:
A tésztát elrendezi a kenyérsütő dagasztós programja. Töltelék: Az almát apróra kockázzuk, olvasztott vajra dobjuk, rá a fahéj és a vanília, és addig pirítjuk, pároljuk, amíg besűrűsödik. A tésztát 8 cipóba vesszük, egészen vékonyra nyújtjuk, a felső 3 ujjnyi rész kivételével bekenjük a vajjal, a vajatlan' részre tölteléket teszünk hosszában elrendezve, feltekerjük, csigát hajtunk belőle, és gáztepsibe tesszük. Pont kényelmesen elfér a 8 egy tepsiben.
150 fokon szeretek sütni, 25 perc alatt szőkére sültek.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 3d787b167a, 2015. máj. 3. 19:39
Az almás briós briell-nek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.