Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Almás briós Briell-nek recept

Almás briós Briell-nek recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Almás briós Briell-nek hozzávalói:
60 dkg liszt
1/2 élesztő
2 kávéskanál só
10 dkg cukor , vagy 35 pötty Süssina
1 db tojás
4 ek olaj
250 ml meleg víz (tej)

Kenyérsütőben kelesztettem.

Töltelék.

6 savanykás alma
3-4 ek van. cukor
1 teáskanál fahéj
kb. 5 dkg vaj

Kenéshez 5 dkg olvasztott vaj.


Az Almás briós Briell-nek elkészítési módja:
A tésztát elrendezi a kenyérsütő dagasztós programja. Töltelék: Az almát apróra kockázzuk, olvasztott vajra dobjuk, rá a fahéj és a vanília, és addig pirítjuk, pároljuk, amíg besűrűsödik. A tésztát 8 cipóba vesszük, egészen vékonyra nyújtjuk, a felső 3 ujjnyi rész kivételével bekenjük a vajjal, a vajatlan' részre tölteléket teszünk hosszában elrendezve, feltekerjük, csigát hajtunk belőle, és gáztepsibe tesszük. Pont kényelmesen elfér a 8 egy tepsiben.

150 fokon szeretek sütni, 25 perc alatt szőkére sültek.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az almás briós briell-nek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook