Albán sajtos lepény recept
Az Albán sajtos lepény hozzávalói:12 db otthon készített friss réteslap, vagy
12 db mélyhűtött réteslap
50 dkg sós, morzsolt juhsajt, vagy
50 dkg morzsolt feta sajt
3 db habosra vert tojás
5 dl sűrű natúr joghurt
1 ¾ dl extraszűz olívaolaj
Az Albán sajtos lepény elkészítési módja:
1. A sütőt 180 fokra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Egy 23x23 centiméteres szögletes sütőformát kibélelünk zsírpapírral és megkenünk olajjal. 2. A fetát összedolgozzuk a tojással és 4 evőkanál olajjal (sózni nem kell, mert a feta sós). 3. A réteslapokat kiterítjük, és nedves konyharuhával letakarjuk, nehogy kiszáradjanak. Az előkészített sütőformát kibéleljük 4, olajjal megkent réteslappal úgy, hogy a lapok a forma szélén túllógjanak. 4. Rákanalazzuk a sajtos keverék felét, betakarjuk 4 megolajozott réteslappal, de ezeknek levágjuk a túllógó széleit. A tetején elosztjuk a maradék sajtos tölteléket, az alsó lapok túllógó szélét oldalt ráhajtjuk a töltelékre, végül betakarjuk a maradék olajjal megkent réteslappal. 5. A lepény tetejét villával megszurkáljuk, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Forrón vagy melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2013. febr. 23. 16:04
Az albán sajtos lepény elkészítési módja és hozzávalói.