Akiket elhagytak... (beszélgetés)
Nem akar nagyobb fájdalmat okozni.
Egyszerűbb így, úgy gondolja.
Annak azért utána kell nézni, mert szerintem ez esetben is vinni kell a listát, hogyan állapodtok meg a vagyon elosztásában. (Mi anno vittük, a bíró átnézte, rábólintott)
Mert ha ingatlan, meg gk. hasonlók is vannak, azt nem tudom, hogy a tulajdon-átíráshoz ez esetben milyen dokumentumok szükségesek. Nehogy síma adásvételinek tűnjön, és adózás, + illeték, hasonlók terheljék meg.
Ez nem így van.
Ha nincs megegyezés, akkor csak sok tárgyalás után tudják őket elválasztani.
Hiába mondja a felperes, hogy válni akar, ha nem tudnak megegyezni a gyerekekben, a tartásdíjban, a lakhatásban, akkor nincs válás.
Csak akkor, ha ezeket rendezték.
Még akkor sem kellenek tények!
Ha valaki válni akar, beadja írásban a váló-keresetet. Kitűzik az első tárgyalás időpontját, amely kötelezően u.n. "békéltető" tárgyalás. A bíró feladata, elmondani, hogy gondolják meg jól, beszéljék meg,... majd erre kapnak minimum 30 napot, a következő tárgyaláson a bíró megkérdi a felperestől, hogy még mindig válni akar-e? Igen! nem sok lehetősége van a bírónak, ilyen esetben, mint a felperes kérésének megfelelő határozatot meghozni. A másik fáé mondhat amit akar, hacsak el nem bizonytalanítja a válni készülő házastársat, a dolognak vége.
De ezek sokszor olyan dolgok, amelyeket hallani is gáz, nemhogy még abban keresztkérdéseket, és majd nézzük, hallgassuk meg, mit mond a másik... és amikor a vagyon megosztásnál pl. azon vesztek össze, hogy a másiknak 1 db. fakanállal több jut!!! ez nem hülyeség... idáig süllyedni, ha belemegyünk a részletekbe.
Legyen közös megegyezés, és pont!
Okok olyankor kellenek, ha az egyik fél akar válni, a másik nem.
Akkor sajnos több fordulós menetre lehet számítani, ahol általában csak az ügyvédek járnak jól.
Tévedsz! Semmiféle tényekre nincs szükség, csupán a "válni akarok" kijelentése akár egyik, akár mindkét fél részéről.
Közel 10 évig voltam népi ülnök, leginkább válóperes ügyeknél. Amikor a férj szinte sírt, mert a felesége válni akart, a férj pedig nem!! A bíró: értse meg, senkit nem kényszeríthetünk arra, hogy olyan valaki mellett éljen, akivel nem akar!!! És nem kellenek okok, és tények, csak a határozott, egyértelmű kijelentés.
Egy közös megegyezéses válás a legjobb.
Ha meg tudtok mindenben egyezni, nem kell a részleteket kiteregetni.
A kabátjára sok helyen nagyon könnyen rá kerülhetett az illat.
A bírónak pedig tényekre lesz szüksége.
Tudod ez úgy van, hogy ha sorolod, hogy az a másik ezt + azt tette, ő vissza-válaszol, hogy igen, mert te + előtte ezt + azt...
Ahogy a jó házassághoz is két ember kell, a megromlott házasságot is ketten hoztuk, hoztátok össze! Mi értelme lenne elkezdeni idegenek előtt egymás fejére szórni akármit. Ti hoztátok össze, a hivatal tegye a dolgát, és ne faggasson mi vezetett idáig. Egyikőnk sem hibátlan.
Én is elváltam. De azt mondtam, amikor esküdtünk, nem faggattak minket órákig, hetekig, hónapokig, hogy miért is akarunk egybekelni.
Akkor a válásunknál se vájkáljon más idegen a családi életünkben. Tudtam volna ezer okot felsorolni, de minek? Kinek lesz azzal jobb?
A vagyon megosztásnál egyáltalán nincs jelentősége, így szépen közös megegyezéssel, minél gyorsabban legyünk rajta túl, egyikőnk jobbra, a másik balra.
További ajánlott fórumok:
- Cukorbetegek és azok akiket érdekel a téma ide!!
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Nők, akiket a férjük tart el
- Akik elhagyták vagy el szeretnék hagyni a szénhidrátot és a cukrot, mit esznek, egyenek? Ki lehet bírni hosszabb távon?
- Babák, akikre sokat várnak és akiket nem várnak...
- Terhesen elhagytak