Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk! fórum

Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk! (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
327. tixtina (válaszként erre: 322. - GabriellaSu)
2011. aug. 15. 23:11
Sajnos van íze,méghozzá elég rossz a piskótában:(
2011. aug. 15. 17:53

Valaki tudna nekem segíteni? Nem szoktam sütni/főzni, találtam egy egyszerűnek tűnő receptet. Ez volna az: [link]


Már eljutottam odáig, hogy összekevertem a túrót a kétféle cukorral, azt írja, hogy állni hagyjuk, amíg levet enged. Ehhez vajon mennyi idő szükséges? És mennyi levet kéne engednie?

Köszönöm, ha valaki segít, tényleg abszolút kezdő vagyok a konyhában, de fontos lenne, ha sikerülne ezt elkészítenem. Köszi előre is!:)

325. GabriellaSu (válaszként erre: 324. - 37d1ef4390)
2011. márc. 6. 19:32

Ha glutén allergiás, akkor kukoricaliszttel készíthetsz neki sütit, de erről jobb megkérdezni az illetőt, hogy azt neki szabad-e..

Én a lenti piskóta receptben folyamatosan változtatom a liszteket, pl 3 kanál zabliszt+3kanál fehér liszt, de volt már, hogy 3 kanál kukoricalisztet tettem bele meg 3-4 kanál darált diót, vagy 3kanál zabliszt+3kanál kukoricaliszt, ezerféleképp variálható.. akár mandulával is.

A rozsliszt az borzalmas benne.. hacsak valaki nem sós piskótát csinál.. ahhoz jó..

Szerintem meg lehet csinálni neki darált dió+kukoricaliszttel, ha csak a glutén a bibis..

324. 37d1ef4390 (válaszként erre: 323. - GabriellaSu)
2011. márc. 6. 18:52
igen,egy ismerősömet szeretném meglepni és ő lisztérzékeny
323. GabriellaSu (válaszként erre: 321. - 37d1ef4390)
2011. márc. 6. 00:11

Mandulával tudtam, liszt nélkül, de baromira töményre sikeredett, így ki is iktattam a recepttáramból.. hiába bármilyen krém.. fújtós lett.


A lisztmentesség a glutén allergia miatt kell?

322. GabriellaSu (válaszként erre: 320. - Tixtina)
2011. márc. 6. 00:09

Nem lesz tőle rossz, nem tesz vele semmit, a sütőpornak se íze, se szaga.. ellenben néhány kezdő sütögetőnek nagyon nagy segítség önbizalomhiány terén.


Amúgy a piskóta sikerének titka a rendesen felvert tojásban van, akár fehérje-sárgája külön külön, akár egyben, csak jó alaposan fel kell verni és természetesen friss( ha megoldható, házi) tojásokat használni.

Ennyi..


6 tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál cukor (én csak3-at teszek bele)

6 evőkanál víz

esetleg fél sütőpor, ha nem vagy biztos magadban és a mixeredben.


A bátrabbak ezt a piskótát félbe is tudják vágni.. aki nem.. az felezze meg és süsse meg két tepsiben.

2011. febr. 20. 16:02
Tudtok véletlenül olyan tortalap receptet,amihez nem kell liszt?
320. tixtina
2011. febr. 12. 23:29

Jajjj gutaütést kapok attól,ha a piskótareceptekhez sorozatosan írják a sütőport.



Nem teszünk piskótatésztába sütőport.!!!!!!!!!!!!!!!!

Méghozzá,....mert nagyon rossz lesz:((

319. kattyus (válaszként erre: 317. - 9342f3e94d)
2010. ápr. 4. 18:19
Naná hogy jó hangzik:)
318. Tempest
2010. márc. 31. 19:16

Sziasztok, kipróbált brownies receptet keresek, olyant ami kívűl szilárd, belül meg kissé folyós. Sosem csináltam még, és már nincs időm próbálgatni, szóval biztosra kéne mennem.

Köszi

2010. márc. 31. 15:39

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!


Az előbb kaptam egy receptet, és most gyorsan meg is osztom veletek! :-)



Mennyiség: kb. 40 szelet nehézségi fok: könnyű


Elkészítési idő: 2 óra



Hozzávalók az első tésztalaphoz: 1.5 dl (kis poharas) tejföl, 1 tojás, 1 kiskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál finomliszt, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál darált mák.


A második laphoz: ugyanezek a hozzávalók, csak a mák helyett 5 evőkanál darált dió.


A harmadik laphoz: ugyanezek a hozzávalók csak a dió helyett 5 evőkanál keserű kakaópor, 2-3 evőkanál tej.


A krémhez: 1 liter tej, 8 evőkanál búzadara, 25 dkg Rama sütőmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, a tetejére: 10 dkg reszelt tejcsokoládé


Az első laphoz valókat kimérjük egy tálba, jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 30x30 cm-esre szépen elkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 oC; légkeveréses sütőben 165 oc) kb. 12 perc alatt megsütjük. Pár percet várunk, majd enyhén meglisztezett gyúrólapra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzva róla, hűlni hagyjuk.


Ugyanígy elkészítjük először a diós, majd a kakaós lapot (ebbe 2-3 evőkanál tej is kerül), melyeket szintén gyúrólapon hagyunk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.


A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát habverővel kevergetve beleszórjuk.


Tovább keverve 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefödve, a darát még 5 percig duzzadni hagyjuk. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízzel teli edénybe állítunk, hogy hamarabb kihűljön. Amíg hűl, addig a puha (szoba hőmérsékletű) margarint, a kétféle cukorral habosra keverjük, és a már kihűlt tejbegrízhez adjuk.


A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük úgy, hogy a kakaós lap középre kerüljön. Fontos, úgy gazdálkodjunk a krémmel, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle; ezért praktikus, ha előre elosztjuk kis tálkákban. A tetejére tejcsokoládét reszelünk. Egy kicsit pihentetjük, hogy az íze összeérjen, végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.



Ugye milyen jól hangzik?

2010. márc. 30. 22:59
Sziasztok. Milyen jó hogy benéztem, pont van egy 8 fehérje a hűtőben. Asszem mazsolázok itt és holnap meglepem a gyerekeket valami fini sütivel. Bár tündérkém az ovis húsvétra "mézeskalács tojást" akar vinni a fiúknak, arra meg kell a máznakvaló. Majd meglátom...
315. 9342f3e94d (válaszként erre: 314. - 1fb0dcbfc6)
2010. márc. 30. 21:19
Igen, jól tudod, nagyon egészséges, na meg finom is. Ő egy kicsit meg is szokta bolondítani. Egy pici konyakot szokott belekeverni.
314. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 313. - 9342f3e94d)
2010. márc. 30. 20:52
Ami álítólag egészséges is,legalábbis a term.gyógyász javasolta a gyerekeknek,amikor lebetegedtek!
2010. márc. 30. 20:31
Drága Druszám! Köszönöm szépen! Ezek nagyon jól hangzanak, ki fogom próbálni! Nálunk sokszor van 4-6 tojásfehérje is, mert Balázs nagyon szereti a sárgáját cukorral kikeverve.
312. 2104cc91e8 (válaszként erre: 307. - 9342f3e94d)
2010. márc. 30. 19:49

És mégegy Ilonkám:


Fehér piskóta (tojásfehérjével)

Hozzávalók:

============

6 tojásfehérje

12 dkg porcukor

18 dkg liszt

12 dkg olvasztott, de már nem meleg vaj

vaníliás cukor


Elkészítés:

===========

A tojásfehérjéket habverővel kissé felhabosítjuk, majd a porcukorral, vaníliás cukorral együtt kemény, fényes habbá verjük. Beleszórjuk a szitált lisztet, és végül a lágy vajjal is elkeverjük.


A formánk alját kikenjük, liszttel szórjuk (vagy sütőpapírral béleljük), a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra kisütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük!


Lisztezett deszkára borítjuk, és ha kissé kihűlt, rácson hűtjük ki teljesen, így a gőz szabadon eltávozhat belőle.


Ugyanúgy használható, mint a tojásos piskóta, bármilyen piskóta-féleségekhez illő krémmel, töltelékkel.


Nagyon jó recept a sütések során megmaradt, összegyűjtött, és mélyhűtőben tárolt tojásfehérjék hasznosítására.

311. 2104cc91e8 (válaszként erre: 310. - Rictor)
2010. márc. 30. 19:20

Benne van a naplójában a recept, Én is most másoltam ki☺


De szerintem lehet készen kapható piskótából is készíteni, ha nincs idő sütni:))

310. rictor (válaszként erre: 299. - 37d1ef4390)
2010. márc. 30. 19:15
hogy készíted mert én még nem mertem nekiállni
309. 2104cc91e8 (válaszként erre: 307. - 9342f3e94d)
2010. márc. 30. 19:13

No, meg is leltem, bár a fotó nem jön át!


Hozzávalók:

===========

5 tojás fehérje

20 dkg cukor

1 evőkanál almaecet (vagy más gyenge ecet)

1 csapott evőkanál étkezési keményítő (vagy kukoricaliszt)

5 dl habtejszín

1 csomag habfixáló

6 db kivi (kb.) vagy más fanyarkás ízű gyümölcs


Elkészítés:

===========

A tojásfehérjét pici sóval felverjük, a cukrot kanalanként hozzáadva kemény habot verünk belőle.

Az utolsó kanál cukorral együtt az ecettel elkevert keményítőt (vagy lisztet) is a habhoz adjuk.

A hab kemény legyen, és szép fényes.


Egy nagyobb sütőlemezre sütőpapírt fektetünk, előtte a papírra egy kb. 22-24 cm átmérőjű kört rajzolunk. Ebbe a körbe öntjük a masszát úgy eligazítva, hogy a szélein magasabb legyen. Számítsunk rá, hogy a hab terjeszkedni fog a sülés folyamán.


150 °C –ra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal lecsökkentjük a hőt 140 °C –ra.

Legalább 1 órán keresztül sütjük, illetve inkább szárítjuk, és amikor már halvány vajszínű, és kemény a korong felülete, akkor van kész.


A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor készen van a sütés, a sütő ajtaját félig nyitott állapotban hagyjuk, és úgy várjuk meg, míg teljesen kihűl a habos tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab.


A hideg tortalapot bevonjuk a kemény habbá vert tejszínnel, tetejét gyümölccsel rakjuk ki.


A tortalapot készíthetjük kakaósan is, kb. 3 evőkanál kakaóval dúsítva, vagy pedig reszelt csokoládéval.


Könnyű, finom, és ropogós az édes sült tojáshab...

A recept „Torták, csemegék, csemegék” című könyvből van, a cukor arányait kissé módosítva.

A leírás szerint a Pavlova torta klasszikus dísze a kivi, ettől eltekintve más savanykás gyümölccsel is elkészíthető.

Nagyon mutatós, ha élénk színű gyümölcsöket használunk.

308. 2104cc91e8 (válaszként erre: 307. - 9342f3e94d)
2010. márc. 30. 19:08

Szia Angyalom!

Tudod, a Rákóczi túrós és a madártej is szereti a tojáshabot:)))


Aztán van mégegy, de a receptet nem tudom, csak azt, hogy a Férjem is szereti, mert tojáshabból van, ez a : Pavlova torta!

Net-en rá lehet keresni, Én még nem tettem, mert ritkán marad sok fehérjém!

2010. márc. 29. 19:43

Ma megint mohácsi habost sütöttem, némi változtatással mert újból összegyúlt 5 tojásnak a fehérjéje. Találtam a spejzban egy üveg sárga- szilva lekvárt. Igaz 10 éves, de semmi baja nem volt, így ezzel kentem meg az alaptésztát, amibe a szilva miatt tettem fahéjat. :-))


Ha vannak olyan receptjeitek, amibe sok fehérje kell de nem habcsók, akkor legyetek szívesek és tegyétek fel! Köszi!! :-))

306. 2104cc91e8 (válaszként erre: 305. - Pink sunrise)
2010. márc. 25. 23:31

Na, jaaaa, de magától nem készül el :)))))))))


A bóti meg nem olyan, mint amit Te készítesz és tudod mi van benne ☺☺☺

2010. márc. 25. 23:27
Hmmm..........en csak sutit enni szeretek:)
304. 2104cc91e8 (válaszként erre: 301. - 37d1ef4390)
2010. márc. 25. 23:26
Köszönöm:))
303. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 302. - 9342f3e94d)
2010. márc. 25. 05:58

Szia!Köszi!


Jól hangzik,ezt ki kell próbálni:)

302. 9342f3e94d (válaszként erre: 298. - 1fb0dcbfc6)
2010. márc. 24. 08:12

Hát persze! Bocs a késésért, de már írom is.



Mohácsi habos


15 dkg vajat (margarint) összegyúrunk 25 dkg liszttel, 1 csomag sütőporral, 1 egész tojással és 6 dkg cukorral. Kikent kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egy rétegben elhelyezzük. Tetejére lekvárt kenünk. Az eredeti recept baracklekvárt ír, de én meggyet kentem.

4 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 15-20 dkg cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, és tovább verjük. Jó kemény legyen. Hozzáadunk 18 dkg darált diót, és óvatosan a habhoz keverjük. Ezt rákenjük a lekvárra, és kb 180 fokon megsütjük.


Dió helyett darált mákkal is készíthető.

Tésztája almás vagy túrós pitének is kiváló. Ilyenkor vagy kisebb kb 25x30 centis tepsibe két részre osztom a tésztát, vagy ha nagyobb adagot akarok készíteni, akkor dupla mennyiséget veszek, és a nagy gáztepsiben sütöm meg.

A hab tetejére vagy a lekvárra gyümölcs is szórható.

301. 37d1ef4390 (válaszként erre: 300. - 2104cc91e8)
2010. márc. 24. 08:04
Ma vagy holnap felteszem a naplómba
300. 2104cc91e8 (válaszként erre: 299. - 37d1ef4390)
2010. márc. 23. 20:12
Receptjét hol tudjuk meglelni ? ☺☺☺
2010. márc. 23. 20:09
Én puncsgolyókat csináltam ma,annyira jól sikerült,hogy már el is fogyott! :)
298. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 297. - 9342f3e94d)
2010. márc. 22. 21:51

Szia!Jól hangzik:))

Recepteket kaphatunk??

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook