Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós? (tudásbázis)
Zsemlés spenót?
Mióta a seggem kilyukadt nem hallottam róla.
Persze kinek a pap kinek a lánya.
Ez az egész tudásbázis-feladvány egyszerű kérdésnek indult. Ehhez képest mi már az egész gazdasági világválságra is képesek lennénk megoldást találni. Nagyon ügyesek vagyunk! :DDD
Na, viccen kívül: Meezykém, drágám, megnézted a receptemet? Ez egyfajta spenót, az én ízlésem szerint. Nem állítom azt, hogy más elkészítési mód rossz, de én nem szeretem. Tudod: kinek a pap, kinek a papné. Nekem pedig a lányuk! :DDD
Egyébként elnézést kérek mindenkitől: "de gustibus non est disputandum" - az ízlésekről kár vitatkozni.
:))))))))))
"Kell bele tejbe áztatott zsemle, kifli, különben olyan iztelen, hig lesz, mint a menzai."
Én csináltam zsemlésen is, meg anélkül, sok tejjel. Az utóbbinál maradtam, mert így a finomabb. Nem folyós és ízetlen. Nem hiszem, hogy azon múlik, hogy van-e benne zsemle vagy sem. A fokhagyma igen nagy kelléke, ez igaz, de a fenti állításod nem.
sziasztok,
Én sem rakok bele zsemlét... :)
Mondjuk, ha tennék is bele, akkor is csak megásztatnám jól tejjel, aztán kész. Nem tudtam, hogy tojás kell bele...
Jajjjistenem -hát ahány ház... én ha gyorsan akarom csinálni, fölolvasztom a fagyasztott pürét, vajon párolom átnyomott fokhagymával + húsleveskockával,borssal, szerecsendióval, utána teszek bele zsömlemorzsát át pirítom kicsit, aztán feleresztem tejjel annyira, hogy olyan állagú legyen, amilyenre épp akarja az ember, kicsit átforralni, és kész.
Mi mindennel és mindenhez szeretjük, gyakran csak hagymás krumplival - (tükör)tojást mi csak a tetejére szoktunk, de biztos sűríteni is jó...
Azért mert Te nem raksz bele zsemlét, akkor már nem is lehet??? Na, ne viccelj már! Leírtunk egy csomó variációt, mindenki próbálja ki azt, amelyik szimpatikus neki.
Nem árt egy kis kísérletező kedv! :o))
A spenótot legegyszerűbben úgy lehet elkészíteni csomómentesen, hogy a spenót mennyiségétől függően - pld. 1 doboz milerilet )0,5 kg - 2 db szikkadt zsemlét beáztatunk 1/2 liter tejbe, amit összeturmixolunk, majd a fokhagymás, kis csipet borsos felforralt spenóthoz öntjük ezt a "zsemleturmixot", de HIDEGEN!!! Ízlés szerint só, kicsi cukor (a vad ízt elvennei). KÉSZ!! Ennyi! Így soha nem lessz csomós, finomabb, mint rántással!! Tojás nem kellbele!! Csak fzve "hozzá" pld.
Sok sikert!!!
Ami nálam bevált, az a saját (pardon: szegény anyukám) receptje, a nevem alatt metalálod a hoxán:
Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint v1.1
néven.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?