Aki használ ionkazánt, mekkora a villanyszámlája? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm az eddigi tanácsokat, átadom a páromnak az üzenetet.
Remélem sikerül majd neki megoldani ezt a problémát, a napelemekkel, és a napkollektorral szépen megbirkózott, azok már sikeresen működnek.
További szép estét mindenkinek itt a fórumon.
ha szükséges lenne információ még a páromnak, magán levélben kérdezhetek esetleg ??? "
Nem! És nem azért mert elzárkóznék a segitségtöl, hanem, "személyesen" még nem volt dolgom vele
Műszaki, villamos szakember vagyok, de erröl a témárol én is csak a netröl szedem az infókat
Egy hátulütője van az ionkazánnak, amire elöbbi válaszomban nem gondoltam.
El lehet szigetelni magát a fűtőelemet, ezt nevezik a villamosiparban kettős szigetelésnek, lehet műanyag csövet is iktatni az elsődleges vízkörbe, de mivel a viz vezeti az áramot és a fűtő elektródák a vizben vannak közvetlenül, ezért kérdéses az életvédelem és tiltották be
Nem tévesztendő össze egy villanybojler fűtésével, ott burkolat van a fűtőszálon
Az ionizációst úgy képzeld el, mintha a konnektorbol két szál drótot egy pohár vízbe meritenél
Talán egy megoldás lehetne.
A fűtéskört műanyag csővel egy hőcserélőn átvezetni, akkor nem érintkezik a hálózati villannyal és vizzel a lakás radiátoros része
Hőcserélő nem más, mint egy "hordó" amibe be és kifolyik a radiátorok vize, de műanyag csőben átvezetik rajta a fűtés kört is. Igy átadja a meleget és el is szigetelődik egymástol a két vízrendszer/vízkör.
Vannak indukciós fűtési módok, az már tökéletesnek mondható életvédelmi szempontbol
Itt egy demonstráció
Ez hasonlóan működik, mint az indukciós főzőlap, csak mágnestér kapcsolat van a fűtéskör és a fűtendő anyag/víz között
Nade ez csak példa, nem oldja meg a ti gondotokat és elég bonyolúlt magyarázat lett
Nincs jobb tanácsom, mint egy szakcéghez fordulni és feltenni neki ezeket a kérdéseket az életvédelemmel kapcsolatban
Kedves kristo_f !
Köszönöm a hozzászólást, megmutatom a levelet a páromnak, ő biztosan jobban érti majd a tanácsát, amit írt.
De hadd kérdezzem meg:- ha szükséges lenne információ még a páromnak, magán levélben kérdezhetek esetleg ???
A párom mindenképpen át akar állni villanyfűtésre, mert már működő napelem rendszerünk van, és most bálás kazánnal fűtünk, ami eléggé piszkol , és már unjuk.
Ezért gondolt a párom a villanykazánra.
De sajna itt a környékünkön még ezek nem elterjedtek, még a napelemek sem igazán .
Köszi előre is !!!
Szép estét minden fórumozónak !
Nincs ilyen készülékem, de ismerem a működési módját
Ha a villamosipari szabványoknak, különös tekintettel az érintésvédelemre/földelés érintésvédelmi relé/ szerelik nem lesz baj belőle
Az a feneség benne hogy az egyik "pólust" közvetlenül a fémtartályra körik, ami szabadon hozzáférhető. Pontosbban, a szerelési utasitásban, ha nem is ennél a tipusnál, azt tanácsolják és a telepitő cég is úgy késziti, hogy egy szigetelt/műanyag burkolattal látja el a fűtőtestet
Ez a szerelési mód esetleges, magán, hozzá nem értő szerelés esetén ezért életveszélyes lehet.
Véleményem szerint a magánkereskedelemben eladott bármilyen készülék árát nem kaphatod vissza ha az működik tehát eleget tesz a működési feltételeknek
Ugyanis adott határidőtöl van megtiltva a forgalmazása a kereskedelemben.
Az eladó mondhatja, amikor ő vette még nem volt tiltva és nem emlékszem hogy a már eladott készülékeket kötelező jelleggel visszahívásra/visszavásárlásra kötelezték volna.
Persze adva van a bírósági eljárás, de kétes a kimenetele és az ideje
Én, mint szakember, magamnak biztonságosan szerelném fel, de ezt itt a hosszúsága miatt nem részletezem
Hócserélő, ionkazán csővezetékbe műanyagcső közbetét stb
Itt egy video
Üdv. mindenkinek itt a fórumon.
Én új tag vagyok, ma találtam ezt a fórumot.
Érdekel ez a téma, mert a párom is az új megújuló energiával foglalkozik, szeretnénk környezettudatosan megoldani a fűtést a házban.
Jelenleg az a problémánk, hogy a párom a neten talált egy villanyfűtésre alkalmas szerkezetet - a Galan kazánt. - Hirdetésben talált is a Jófogáson- és egy elektromos "szakembernek " nevezett emberkétől megvásárolta- . Hivatalos adásvételi nélkül , /messziről utaztunk érte, és egy benzin kúton találkoztunk, mert ismeretlen volt nekünk a környék. /
Szóval a párom elég jelentős összeget adott a Galan-ért, amiről kiderült, - ahogy itt is olvasom a fórumon, hogy a PMFH - megtiltotta a használatát és forgalmazását. Amikor erről felvilágosítottak bennünket , akkor közölte a párom az eladóval, hogy ezt ő biztosan tudta, és kérte, hogy adja vissza az árát, visszaviszi neki a Galan-t.
Erre a pasi azt mondta, hogy ezt nyugodtan lehet forgalmazni, sőt forgalmazzák is, nem kell másokra hallgatni, és nem adja vissza a pénzt.
Bocsánat, hogy ilyen bő lére eresztettem a hozzászólásomat, de azt szeretném kérdezni, hogy tud-e valaki konkrét dolgot erről a helyzetről, és hogy valójában van-e olyan valaki itt a fórumon, akinél működik ilyen készülék ???
- Galan - 9 KW-os .
Nem szeretnénk, ha esetleg a családunk - gyerekeink, unokáink biztonsága veszélyben lenne az elektromos fűtés miatt.
Kérem adjanak tanácsot, mit tegyek , hol tudnék ennek hivatalosan utána járni ?
Üdv. Tyúkanyó
Üdv!
Engem is érdekelne az ionkazán. Sajnos társasházi lakásunkban a jelenlegi szabályozás szerint már nem lehetséges a gáz központi fűtés kialakítása. Jelenleg konvektor van mindenhol. Viszont ez egy jó megoldás lenne a problémámra.
Érdekelne, hogy akinél már működik ez a típusú fűtés, milyen tapasztalatai vannak, mekkora lakásban/házban mennyi a fogyasztása, számlája?
Ha beengedne otthonába meg is nézném élőben működés közben. Már sok fórumot olvastam, jót is, rosszat is írnak, így csak a saját szememnek hiszek.
EZÉRT KÉREM, AKINEK ILYEN FŰTÉSE VAN ÉS MEG IS NÉZHETNÉM SZEMÉLYESEN NÁLA AZ JELENTKEZZEN EZEN AZ EMAILEN!
csernaig@gmail.com
Előre is köszönöm!
Viszont hosszú távon az ionkazán gazdaságosabb. (Még személyes tapasztalatom ugye nincs, de a mérnök számolt itt nekünk.)
A másik ugye: a meleg víz "elkészítése".
Cirkónál pl. az könnyen megy, de ionkazánnál nekünk azt javasolták, vegyünk inkább villanybojlert, az olcsóbb. (200 e lett volna a hőtároló kiépítése, a bojler meg kb.50 000. Mivel 2-3 év múlva tervezünk elköltözni, ezért több ok van a bojler mellett, mi ezt választottuk. A mérnök pasi is ezt ajánlotta.)
Ezt Nektek kell eldöntenetek.
Ha gondoljátok, írjatok majd rám privit és elmondom a tapasztalataim január környékén.
Nem tudom kikkel beszéltetek, de az a cég (mi az orosz nevűvel szerződünk), ők megkapták az energetikai tanúsítványt, így h- tarifájú árammal is múködhetünk, szóval az olcsóbb lesz a gáznál havi-10-20 000- rel mindenféleképp.
Nálunk kéményt kéne bélelni, mivel belvárosi bérházban lakunk, ez már majd 400 000 lenne, én ezért kezdtem el mást keresni (na meg utálom a gázt).
Akkor nem biztos, h érdemes belefognotok az ionkazán vételbe. Ugyanis a 6kw-os kell nekünk, és az beszereléssel együtt 400- 450 000 körül lesz.
Ha mindenetek ki van építve gázosra, akkor lehet egyszerűbb egy új kazánt venni, az úgy tudom 200- 300 ezer körül megvehető.
Anyagilag egyben ez kevesebb.
igen, padlófűtéssel, számítógépről vezérelve, van kandalló hely is, ott is bélelt a kémény,
a kazán vacak
Mindegy mennyi volt, mert gázzal fűtöttünk.
A fűtés költsége lett volna 20- 25 000 Ft, vezérelt áram és "normál" tarifa mellett.
H- tarifával valószínű 10- 15 000rel emelkedik meg a havi számlánk.
Ezt 2 hónap múlva megmondom, nekünk most szerelik.
A mérnök szerint a kb.90 m2 lakás fűtési költsége 20-25 000 LETT VOLNA, de mivel kaptak valami különleges energetikai tanúsítványt, emiatt jogosultak vagyunk h- tarifás áramot használni, szóval ennél olcsóbb lesz. Jelenleg ezt intézzük, utána ha már fűtöttünk vele 1 hidegebb hónapot, akkor tudom megmondani.
További ajánlott fórumok:
- Nektek mennyi a havi villanyszámlátok?
- Víz, gáz, villanyszolgáltatóknál dolgozók segítségét kérném
- Mekkora átmérőjű esernyőt használtok?
- Mekkora mértékben használjátok az internetet kutatásra?
- Vett már valaki Bobocar-t a gyerkőcnek? Mik a tapasztalatok? Mennyire tartós, mekkora gyerkőc tudja használni?
- Örökmozgó, sokat ivó, vékony, magas, 12 kilós fiúk anyukái! Milyen és mekkora pelenkát használtok, ami benttartja a cunamit?