Víz, gáz, villanyszolgáltatóknál dolgozók segítségét kérném (beszélgetés)
Azért írd majd meg légy szíves, mit sikerült intézned!
Nagyon köszsönöm mindenkinek az ötleteket!!!!
Látod, az enyémet elfogadták, bár nekem megvolt az aláírt óraállásról a jegyzőkönyv, és az le is volt adva. De hát minden ügy más és más. Én mindenesetre leírnám, és majd válaszolnak valamit.
Ez nem megoldás, mert a szolgáltató akkor is azon fogja követelni a díjakat, akinek a nevén van az óra. Mi is jártunk úgy, hogy hiába tudtuk bizonyítani, hogy nem mi fogyasztottunk, mégis bíróságra került a végén az ügy, és fizetni kellett.
Ha a topiknyitó leíratta a nevéről a mérőórákat, vagyis megszüntette a szerződését a szolgáltatókkal, akkor erről kellett valami igazolást kapnia, és akkor nem követelhetik tőle a pénzt. Ha viszont ez nem történt meg, akkor most kell megtenni, minél hamarabb, de sajnos az eddigi fogyasztást neki kell kifizetni, esetleg utólag visszaperelheti az új tulajtól az összeget.
A banki megbízást vissza kell vonni, hogy ne tudjanak további pénzt vonni, de ettől a tartozás még marad.
az én kedves vevőmnek sem tűnt fel, hogy hónapokig nem kapott villanyszámlát, és az én felszólító leveleimet is átvette helyettem...
Az le van valahol szerződésben írva, hogy mikor adtad át a lakást a vevőnek? Mert még azt bele lehetne írni, h onnantól nem Te voltál a tényleges fogyasztó, nincs a lakáshoz kulcsod sem, és onnantól terheljék meg a vevődet az összeggel, Neked pedig utalják vissza.
tuti hogy nem egyedi az eset és az is tuti hogy neked kell utánamenni
kérdezd meg a szolgáltatónál mi az eljárás ilyenkor
Még egy variáció: Leírni az egész történetet a szolgáltatónak, megírni, hogy eladtad a lakást, csatolni az adásvételi másolatát, megírni, hogy Te mit olvastál le ekkor meg ekkor, de hogy a vevő nem volt hajlandó aláírni az óraállásról a jegyzőkönyvet, így kérsz egy soron kívüli óra leolvasást, és kérd meg őket, hogy szólítsák fel az új vevőt a soron kívüli átíratásra. Mindezt tértivevényes levélben. Valamit csak válaszolnak rá...
vagy szimplán kikötteteni, hogy nem használják :D simán megcsinálják a fogyasztó kérésére.
Mi is így tudtuk, de amit én mondtam, tovább is hagyták sajnos...
:) Meg kell kérni a szolgáltatót, hogy ha nem fizetik be, akkor rövid időn belül kapcsolják ki a szolgáltatást...
hát, a villanyt olyan 3 hónap után kapcsolják ki. Addig levelezgetnek. De 4 hónap után tutiziher.
Bár az egyik ismerősömnek az albérlőjénél nem kapcsolták ki, pedig jó sokáig nem fizetett... most nekik kellett kifizetni a tartozást.
És ha netán együtt kell intézni, még ő fog könyörögni...
Hogy ez nekem sem jutott hirtelen eszembe! Ez lesz a járható út!
így-így. nem is értem, hogy miért nem tette.
persze :) rögtön lesz szabadsága is :D
Le kellett volna azonnal eladáskor állítani a csoportos beszedést, és már rég kikapcsolták volna a szolgáltatását.
mihelyst kikapcsolják nála a szolgáltatásokat, rohanni fog átíratni.
igen, úgy van.
Mutasd be az eredeti szerződésed, és akkor lehet, hogy felszólítják a tulajt, hogy jelentse be magát, és még az is lehet, hogy megbüntetik. Persze hogy az óraállást ilyenkor hogy lehet ellenőrizni...?
Akkor kérdezd meg a szolgáltatót, hogy az eredeti adásvételit ha bemutatod, elfogadják-e, és kérdezd meg, hogy az óraállásokkal kapcsolatban mit tudsz tenni, mert most már le sem tudod olvasni.
Ha jól tudom a közüzemi számlatartozások nem a házat/lakást terhelik, hanem a fogyasztót/személyt akinek a nevén vannak az órák. Jelen esetben engem.
bár azzal is Téged találnának meg!
Hát most már én is tudom :/ Utólag....
Azt sem értem, hogy a vevő szempontjából hogyhogy nem kérték be Tőled a nullás igazolásokat? Ezek szerint hagyhatták volna egy jó nagy tartozást a lakáson!
a jegyzőkönyv mindenképp kellett volna, pont amiatt, hogy tudjátok ellenőrizni és bizonyítani, hogy ki melyik óraállástól fizeti a számlákat.
További ajánlott fórumok: