Bankban dolgozók segítségét kérném... (beszélgetés)
Ezt nem hiszem! Ez egy pénzintézet! Biztos van kondiciós lista, vagy Általános szerződési feltételek, vagy a számlanyitáskori szerződés ami tartalmazza, amire kíváncsi vagy.
Ha jegybanki alapkamathoz kötött a lekötésed, akkor általában a változásokat követi, ami azt jelenti, hogy lekötéskor a jegybanki alapkamat pl volt 5,5%, majd 1 hónap múlva 5,25%, majd a következő 1 hónapban 5%. Akkor a betét összegre az első 30 napra évi 5,5%, a következő 30 napra évi 5,25%, és az utolsó 30 napra pedig évi 5% kamatot kapsz, amelyből a kifizetéskor vonnak 20% kamatadót.
Tehát ha elhelyeztél 100.000,-Ft-ot, akkor az első 30 napra kapsz 458,-Ft-ot, a második 30 napra 438,-Ft-ot, a harmadik 30 napra pedig 417,-Ft-ot, összesen: 1.313,-Ft-ot, ebből 20% kamatadó 263,-Ft. Tehát kézbekapsz ha megszűnteted 100.000,-Ft-ot a tőke összegét és 1.050,-Ft kamatot.
Remélem érthető voltam.
Egy Pest-megyei kis takarék.Két idősebb nő dolgozik ott.Már mondták mások is,hogy "okoskodnak" a pénzel.
Mind1,kiveszem a pénzt és megmondom neki,hogy az egy dolog,hogy a 70éveseket hülyének nézik,de ne essenek át a ló túloldalára.Ez legyen a legnagyobb örömük az életben!
Melyik takarék? Megkérdezhetem?
Véletlenül velük dolgozok:)
Benne van a szerződésedben!
Azt kell elolvasni! Minden betét lekötés más, és akkor nem is beszéltünk a befektetési formáról, futamidőről, bankról, stb.
Ahan,hát józan paraszti ésszel én is ezt gondolom,de úgy tűnik csak szeretném a lekötéskori kamatot kapni...Nem először vágtak át ezek szerint.
Ha valakinek van valami jó befektetési ötlete,vagy hogy hol érdemes most lekötni,akkor írjátok meg légyszi!
Az lenne a kérdésem,hogy ha kötök le pénzt és ki akarom venni a kamatot,akkor a lekötéskori alapkamatból,vagy a kivételkoriból számolják-e ki??
Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdést:).
További ajánlott fórumok:
- Menyek és vejek, a segítségeteket kérném
- Víz, gáz, villanyszolgáltatóknál dolgozók segítségét kérném
- Egészségügyi dolgozók segítségét kérném! Az Ápoló és a Csecsemő-és gyermekápoló szakmák között van átjárhatóság?
- Úgy érzem hazudik, mi lehet az igazság? NAV dolgozók, ügyintézők segítségét kérném.
- Bankban dolgzók segítségét szeretném kérni egy dolgozatomhoz... Sürgős! :-(
- Nyugdíjigazgatóságnál dolgozók segítségét kérem!