Ajánlottként feladott levél kb hány nap alatt érkezik meg? Elsőbbségi nélkül. (tudásbázis)
Sziasztok.
Szilvia vagyok és szeretnék elmondani valamit a postával kapcsolatban.
A Vaterán rendeltem egy nagyon szép dzsekit Tóthné Bognár Brigittától. Külföldi küldeményként jelölte. Előre kellett utalni a pénzt!
A pénzt a férjem át is utalta még októberben. Állítólag Brigitta meg is rendelte a dzsekit a kívánt színben és méretben a részemre! A weboldalán azt mondta, hogy 15-30 napon belül érkezik a dzseki külföldről. Az oldalán még azt is írja, hogy ad egy ragszámot, amivel nyomon lehet követni, mikor hol van a küldemény!
A ragszámért közel 1 hónapot kellett könyörögni. Végül kaptam egyet, melynek végződése CN. Megnéztem a Magyar Posta Zrt. honlapján és ott az van írva, hogy "küldemény információ. Célországba elküldve 2013. 10. 30."
De azóta még csak az országba sem érkezett meg, nemhogy hozzám! Hogyan lehetséges ez, hogy egy ajánlott küldemény nem érkezik meg, több mint 1 hónapja lett feladva! Írtam a Magyar Posta Zrt-nek és onnan mondták, hogy Kínában lett feladva még október 30-án! Akkor most hol van?? Írtam Tóthné Bognár Brigittának, de nem válaszolt!
Tud valaki nekem itt jó tanáccsal szolgálni, hogy mit tegyek??
Előre is köszönöm!
Üdv. Szilvia
Na igen!:(
Nincs is a postával egyébként semmi baj,nem ígér lehetetlent,van mikor én is meglepődöm,hogy milyen hamar megkapom a leveleimet.:)
A dolog kifejlete nem várt tanulságot hordoz.
A levelet szerdán kaptam meg.
De ez nem azt jelenti, csütörtöktől szerdáig volt úton, nem ám!
A levelet , mint később kiderült, az illető csak kedden (amikor én már körmömet rágva vártam) adta fel, a kis édes!!
Persze akkor már elsőbbségivel, s annak rendje-módja szerint ez így egy nap alatt ide is ért...Szóval a posta jól dolgozott.:)
Csak az emberekkel van itt időnként baj...:(
Most jutottam újra ide.
Köszi mindenkinek, aki válaszolt!
Ha nem felejtem el, s megjön, megírom majd, mennyi idő alatt ért ide.
Én csak a saját tapasztalatomat írtam le,elég gyakran levelezek.
Igen ,az ajánlott levelet nyomon tudod követni,de nem élvez elsőbbséget,ergo Te elmondtad,hogy hogyan kéne működni a rendszernek.
Ahol feladták a levelet, ott kell érdeklődni...
Aztán elkezdik keresni majd, nemtom hány napig várni kell, ha addig nem érkezik meg, akkor vissza kell menni a postára, s hivatalosan is elkezdik keresni, s válasz majd levélben jön. Ha nem érkezik mégsem meg a levél, a bélyeg árát visszakapja a feladó.
Nekem már 2 ilyen ajánlott levelem is eltűnt...:( Sosem ért oda a címzetthez.
Ha már 5 napja nincs ott a címzettnél, érdeklődj a postánál, ők megtudják nézni a gépen, hol van az elakadás, aztán már csak bizakodni lehet, hátha meglesz...
egy munkanap alatt odaér,az ajánlott leveleket előlehet kerestetni hogy odaérte.
már volt hasonló kérdés,elvileg minden levél odaér másnapra,a levélfeldolgozóban reggelre minden levélnek útjára kell indulni,de az elsőbbségit veszik előre.
természetessen ez a Mo.ról-Mo.ra küldött levelekre vonatkozik.
Na jó, akkor még egy-két napig várok. Remélem, megjön...
Köszi a válaszokat!
3,4,5 nap,bár a napokban kaptam egy utalványt az 2 nap alatt megjött.
Még ne aggódj!:)
Hát nem szeretnélek keseríteni, de tapasztalatom szerint, ha sima ajánlott (azaz nem elsőbbségi és nem sk kézbesítendő) akkor az 3-5 munkanap.
Plusz nálunk bárki legyen is otthon a postás nem jön fel, csak bedobálja az értesítőt, amivel aznap át sem lehet venni a levelet, csak másnaptól.
Akkor már tényleg aggódhtok...:(
Ráadásul tök fontos lenne, ami benne van.
Nagyon várok egy levelet, három napja adták fel (múlt csütörtökön), és még nem jött meg.
Ajánlottként, elsőbbségi nélkül. Tapasztalatok szrt hány nap alatt érkezik meg egy ilyen küldemény?
További ajánlott fórumok:
- Zebrán nem adtam meg a gyalogosnak az elsőbbséget. Mennyi bírságra számithatok?
- Igaz az, hogy ha a biciklis a zebrán átekerek akkor nincs elsőbbsége csak ha leszáll és tolja?
- Mennyi idő alatt kézbesítik az elsőbbségivel feladott levelet Mexikóba, Oaxacába?
- Az elsőbbséggel feladott levél tényleg megérkezik 2 napon belül?
- Vajon holnap megérkezik a múlt szerdán feladott elsőbbségi csomag?
- Szombaton, elsőbbségivel ajánlva feladott levél mikor érkezik meg a címzetthez?