Igaz az, hogy ha a biciklis a zebrán átekerek akkor nincs elsőbbsége csak ha leszáll és tolja? (tudásbázis)
Tudod mit? Én még a balkezest is megadom.
Nem szeretném, ha az lenne a sírfeliratom: "Pedig neki volt elsőbbsége."
:D
Tökéletesen egyetértek.
Én is a defenzív vezetés híve vagyok.
Szerintem inkább defenzíven kell vezetni: inkább lassabban, mint gyorsabban, inkább számolni a buta gyalogossal, váratlan biciklissel, rohangáló kisgyerekkel, mint 65-tel menni 50 helyett, mert itt úgysincs trafipax. És időben elindulni!
Ha az ember nincs késésben, hirtelen mérhetetlen udvarias, békés, és szolid sebességű tud lenni. Ez az, ami nem az autóson és nem a bringáson múlik.
Én sose próbálok 3 másodpercet nyerni azzal, hogy nem engedek el valakit, mert "úgysincs elsőbbsége". Annál inkább megállok, és elengedem. Tessék türelmet és együttélést, együtt közlekedést tanulni, akkor is, ha én vagyok az erősebb autóban.
Nem, nem az autós a hibás.
De nem is értem, némelyik bicajos hogy képzeli, hogy ha tényleg ilyen hússzal jön, hogy akkor majd jobbrakanyarodásnál mindenki észreveszi a zebránál...mikor szinte a semmiből jön
nálunk annyit megtesznek, hogy gurulós sebességre lefékeznek, és akkor nézik, hogy megállsz-e, vagy bekanyarodsz. minálunk (autósként) meg szokás állni elengedni, de ha bazi gyorsan jön, nyilván esélyed sincs észrevenni
Igen azt persze tudom és figyelek is ilyen helyzetekre.
Csak van, hogy a bicajos a zebrán úgy teker át hogy szinte észre sem veszi az ember olyan nagy lendülettel jön és ha véletlen elüti az ember a zebrán akkor gondolom nem az autós lesz a hibás
A zebrán nem, akkor sincs elsőbbsége, de ha szabályosan melletted halad az úton (jobboldalra húzódva), tehát az úttesten, akkor bizonyhogy elsőbbsége van, ebből rengeteg baleset van
Engem ütöttek el így, autós mellettem hirtelen úgy döntött, ő jobbra kanyarodik, tükörbe nem nézett, elkaszált, mint a huzat.
Tehát jobbra kanyarodásnál JOBB TÜKÖR!!
Hú, ez egy kicsit nagyon zűrzavarosra sikeredett. :D
Mi is a kérdésed?
Egyébként a zebrán kizárólag csak a gyalogosnak van elsőbbsége. Akkor is, ha történetesen négykézláb megy. :(
a többség tudja, csak lusta leszállni, sok zebránál fárasztó nekik
teszem hozzá, itt zürichben akkor is megállunk, ha látjuk, hogy bringával jön, úgy hívják, "lemondani az elsőbbségről" (bizalom kérdése)
ha az autós egyértelműen jelzi, hogy lemondott az elsőbbségről, akkor áttekerhet, de ennek nemigazán van köze a zebrához. mármint ha a sima úton intek, villantok, megállok, tehát jelzem, ott is átmehet (körültekintően)
én mindig elengedem őket
Hát igen mondjuk múltkor egy idős nénike úgy tekert a bringával csak néztem Ő biztos nem tudja a Kresz könyv lényegét sajnos:(
De a rendőr nem büntet mert volt, hogy Ők engedtek át ilyen bicajost láttam
További ajánlott fórumok:
- Zebrán nem adtam meg a gyalogosnak az elsőbbséget. Mennyi bírságra számithatok?
- Mennyi idő alatt kézbesítik az elsőbbségivel feladott levelet Mexikóba, Oaxacába?
- Minek van elsőbbsége: a szólásszabadságnak vagy a vallás védelmének?
- Ajánlottként feladott levél kb hány nap alatt érkezik meg? Elsőbbségi nélkül.
- Az elsőbbséggel feladott levél tényleg megérkezik 2 napon belül?
- Vajon holnap megérkezik a múlt szerdán feladott elsőbbségi csomag?