A " szívbarát " margarin (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nálam a vaj a nyerő?)
Ősi termék!
A margarint csinálják:)
Dr.Litsek? Ki az? Az előadás fő célja nyilván a megdöbbentés volt. Az alábbi hozzászólások alapján úgy vélem ez sikerült. Rengetegen bevették "dr.litsek" áltudományos sületlenségeit. Az érfal ledobja a margarint stb stb. Megáll az eszem. Azért nem kéne minden szerencsétlen kóklert pódiumra engedni. Ez színtiszta népbutítás. E kérdéskörben Dr. Szakály Sándor prof. mértékadó. Őt kell olvasni. Az itteni hozzászólások alapjául szolgáló előadás előadója az említett szakember táskahordozójának is túl gyenge lenne.
!!!Nyugodtan tessék margarint fogyasztani!!!
Nekem van egy ismerősöm, aki azt lehet mondani, hogy egészséges életet él. Sokat mozog, megnézi hogy mit eszik. Ehez tartozik az is, hogy megveszi a drága szívbarát margarint.
Ettől függetlenül a koleszterinje magas.
Szerintem csak reklámfogás.
Ennél nagyobb marhaságot régen olvastam. A margarin nem így és nem szemétből készül. Hogy mennyire egészséges, az más kérdés. Az elektromos töltését jó, ha elveszti, mert különben megráz. Utána manóként bolyong az erekben és a nagy sámán által kitalált módon hol itt, hol ott bukkan fel.
Lányok, titeket teljesen hülyére vesznek.
István
Gondoltam,kipróbálom azt a bizonyos margarint,ami csökkenti a kolesztrin szintet.Le is mentem a boltba,majd'elájultam az árától,499 ft. volt kiírva!
Jó olcsó
Szia! A tv-ben kik vitáztak?
Hol tanultál erről?
Létezik, ma már van megfelelő technika a transz-izomerek kiküszöbölésére (az olajat teljesen telítik, vagyis 100 %-ban telített zsírsavak lesznek benne - így nyilván nem lehet benne transz izomer -, majd átészterezik, vagyis a kvázi a zsírsavakat cserélik le benne). Azt hiszem, 1994 (vagy '96) óta maximálva van a transz izomerek mennyisége (1 % alatt, vagy 100 g zsírra, vagy 100 g margarinra, ezt nem tudom), ennek ellenére inkább a drágább margarinok ajánlottak (pl. Flora, még mielőtt rákérdeznétek, semmi közöm a margariniparhoz, már csak korom miatt sem lehet).
Bocs, ha felkavartalak, nem állt szándékomban:-(
Azért mert láttam erről egy Tv. vitát.A másik, hogy tanultam erről, a harmadik, hogy létezik olyan margarin ami nem transzzsir és hátha van új a Nap alatt.
A negyedik, hogy legyen mit kérdezned!
Ha ennyire kíváncsi vagy az igazságra, miért mondasz ilyen határozott véleményt?
Nike! Meglesz, de egyelőre nincs időm...:-/
Nagyon finom ez a margarin de megmondom nem merem megvenni csak egyszer próbáltam még régen.
Transzzsírt tartalmaz ami lerakódik az érfalra és károsítja eltömiti az ereket, az előállítási mód hidrogenizálás.Ezért nem értem én sem miért kiálltják ki egészségesnek? Omega 3-at tartalmaz az csökkenti a koleszterint.Kapszulába szedem napi ezer mg.-ot.
Jó lenne az igazságot hallani.
Kati örülök, hogy lement neked!
Nemtudom ki hogy van vele,de én megvettem a
Flóra Pro-actív margarit igaz ,hogy drága
de megéri,mivel tényleg csökkenti a koleszterint.
KI probáltam mert muszály volt,magas volt a koleszterin szintem szóltak az orvosnál,hogy figyeljek oda mert nem jóra vezet.Megvettem ugy ahogy előirják 3dobozzal és meg is ettem és utánna mentem ujra vérvételre és jó volt a koleszterinem.ÉN HISZEK BENNE AZÓTA IS!!!
Bocs, hülye a gépem...Szóval elég unszimpi nekem ez az Ákos gyerek...
Persze miért hinnétek nekem? Jó kérdés, tudom...:-/
Ti ha egy ilyet elolvastok, egyből elhiszitek? Ez a legnagyobb szemétség, hogy a fogyasztók laikusságát használják ki:-((((
Olyan kémia-biokémiai tévedések (valószínűleg szándékosak) vannak a cikkben, hogy elképesztő, kritikán aluli.
Én azt tudom javasolni, hogy fogyasszatok margarint nyugodtan, jó minőségűt, ilyen a Flora margarinja (nem mintha ez érv lenne, de én is azt fogyasztom). Vajat is ehettek nyugodtan, bár abból kevesebb ajánlott (persze nem gondolom, hogy ti oylanok lennétek, akik csak úgy pakolják a kenyérre a különböző zsíros dolgokat).
Ti ha egy ilyet elolvastok, egyből elhiszitek? Ez a legnagyobb szemétség, hogy a fogyasztók laikusságát használják ki:-((((
Olyan kémia-biokémiai tévedések (valószínűleg szándékosak) vannak a cikkben, hogy elképesztő, kritikán aluli.
Én azt tudom javasolni, hogy fogyasszatok margarint nyugodtan, jó minőségűt, ilyen a Flora margarinja (nem mintha ez érv lenne, de én is azt fogyasztom). Vajat is ehettek nyugodtan, bár abból kevesebb ajánlott (persze nem gondolom, hogy ti oylanok lennétek, akik csak úgy pakolják a kenyérre a különböző zsíros dolgokat).
Én eddig is vajpárti voltam, meg cukorpárti. Más kérdés, hogy ezekből mennyit eszik az ember. Nyilván a mértékletesség a kulcsa mindennek, csak éppen ezt sokunknak nem nagyon sikerül betartani (legalábbis nem mindig).
A margarint egyébként katonák étkeztetésére találták ki (valamelyik világháború idején), valószínűleg nem az egészséges mivolta volt éppen fókuszban.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- A margarinról
- A vaj vagy a margarin egészségesebb?
- Vaj, margarin vagy olaj?
- Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nagyon nem értem, miért hívják gyakran a margarint vajnak....