Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A vaj vagy a margarin egészségesebb? fórum

A vaj vagy a margarin egészségesebb? (tudásbázis)


1 2 3 4 5 6 7
2014. febr. 26. 10:33
Vaj.
202. c6cc1a938e (válaszként erre: 101. - Sapryne)
2014. febr. 25. 22:13
Na.Gyöngyszem hsz,ilyen is akad...:)
2010. máj. 6. 13:48
Margarin, transzzsírsav <1 tömegszázalék
2010. márc. 4. 13:44
vaj
2010. márc. 4. 13:35
Állítólag tök mindegy.....
2010. márc. 4. 09:16

Jó ez a topik. Tele van olyan olyan értelmes hozzászólásokkal, hogy:


Vaj


Margarin


Vaj


Margarin


Továbbá vannak olyan hozzászólók, akik visszaolvasni lusták, de azért bedobnak olyasmiket, ami már többször is le volt írva. Így legalább jól kicsesznek azokkal (időpazarlás), akik esetleg megpróbálnák áttekinteni a témát, például a Netikett szellemében (előbb olvass, utána írj...), ahogy illene.


Van, aki bedob egy sok éve ismert lánclevelet, persze nem teszi idézőjelbe (ahogy illene), így akár azt is hihetnénk, maga írta, pedig csak másolta.


A másik egy nyomtatott újságból beolvassa pont ugyanazt a szöveget, ami szerinte okosság, hiszen kinyomtatták... :-)


Jó vicc...

2010. márc. 2. 19:52
Vaj
196. winny
2010. márc. 2. 19:52
Csak vajat eszünk.
195. xti_
2010. febr. 19. 20:53

a margarin mű, az állaga is és a finomsága is. én is vaj és növényi olaj párti vagyok.


és a margarin nem kóser! : )

2010. febr. 19. 20:30
Vaj, egyértelműen, mégha jobban hízlal is.
193. süße
2010. febr. 19. 19:04
A Vaj az egészségesebb mert nem tartalmaz transzzsírt,ami az ereket rongálja.A margarin előállításánál hidrogént használnak a megfelelő állag eléréséhez,így kerül bele a transzzsír ami egyébként a magas koleszterinbe is szerepet játszik.
2009. máj. 16. 09:11
Nem érdekel én szeretem mindkettőt!
191. Gine (válaszként erre: 190. - Emagdi)
2009. máj. 15. 22:44
Ez ilyen egyszerű,nem is értem mit kell ezen oldatakon át trécselni,csak a drága idő megy vele,együnk finomat,ahogy Emagdi mondja,na!:D:D
190. emagdi (válaszként erre: 189. - Gine)
2009. máj. 15. 22:42
igen, a lényeg, hogy együnk valami finomat:DDDD
189. Gine
2009. máj. 15. 22:41

Lényeg a lényeg,margarin ohne,vaj jöhet,növényi olaj meg pláne:D


LoL

188. Gine (válaszként erre: 187. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:38

Sajnálom,de nem vagyok könyvtárban ücsörgő,száraz fap.a:)

Inkább,megyek,teszek-veszek,nyaralok,kerti murikra járok,a munkám kötetlen,élvezem is,nem kúr át senki,megvan a magamhoz való eszem...szóval inkább élvezem az életet,minthogy olyan dolgokról filozofáljak,amibe nincs beleszólásom,s 50 évesen azon kapjam magam,hogy nem is éltem

187. Pirosalma (válaszként erre: 186. - Gine)
2009. máj. 15. 22:30

Amit nem gyakorolsz, az bedöglik.

Az élvezetes dolgok nem zárják ki ezeket, meg lehet találni az egyensúlyt. Ha viszont nem foglalkozik az ember az említett dolgokkal, az eszével, akkor ne csodálkozzon, ha lépten-nyomon átb*sszák. Már elnézést, de sokan az ilyen emberekből élnek..."Rossz emberek vannak." (Idézet egy klasszikustól:-)

186. Gine (válaszként erre: 185. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:27
Miért?Mert inkább az élet élvezetesebb dolgait választom?Ugyanmár:)
185. Pirosalma (válaszként erre: 184. - Gine)
2009. máj. 15. 22:23
És akkor szépen fokozatosan elsorvad a racionális gondolkodásra való képesség, lásd: magyar valóság.
184. Gine (válaszként erre: 178. - Emagdi)
2009. máj. 15. 22:22
Ahh,szerintem vannak az életben fontosabb és élvezetesebb dolgok is,én inkább azzal töltöm az időmet,az ilyen okosságoknak hasznát nem igazán veszi az ember,eltöpreng rajta,ennyi:)Meg így többet beszélgetünk,hallgatom,néha mosolygok,de ez benne a szép:)Bírom,ahogy mondja az új dolgokat:D
183. Pirosalma (válaszként erre: 177. - Gine)
2009. máj. 15. 22:20

És még valami: nem vagyok "tudománybuzzancs".


(Hanem tudománykedvelő és -művelő, legalábbis annak tartom magam.)

182. Pirosalma (válaszként erre: 180. - Emagdi)
2009. máj. 15. 22:18
Mint megtudtam, csirkeölésre lehet használni:-)
181. Pirosalma (válaszként erre: 177. - Gine)
2009. máj. 15. 22:17

Várom:-)

Amit ír a cikk, akkor is szenny, a "tudományos információközlés" legalja.

(Ha az embert ezek érdeklik, akkor az alapoktól érdemes kezdeni, pl. a középiskolás fizika- és kémiakönyvek.)

180. emagdi (válaszként erre: 179. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:17
ja... végülis logikus, elvégre a pvc-t még csakcsak lehet használni valamire, ellenben a margarint...?!.... :DDD
179. Pirosalma (válaszként erre: 176. - Emagdi)
2009. máj. 15. 22:16

Örülök neki:-)


"amúgy totál elhiszem, hogy a margarin és a műanyag közötti molekuláris eltérés jelentős." - ha "A" műanyagokról beszélünk (polietilén, bakelit, PVC stb.) akkor igencsak nagy:-)

178. emagdi (válaszként erre: 177. - Gine)
2009. máj. 15. 22:16

szerencsés vagy, hogy apukád felhívja ilyen fontos dolgokra a figyelmed! :))

de tényleg:)))

177. Gine (válaszként erre: 173. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:14
Mivel Apum is ilyen tudománybuzzancs,nem szennylapokat olvas,folyton ilyen okosságokkal tömködi a fejemet.Meg fogom tudni Tőle az újság nevét
176. emagdi (válaszként erre: 170. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:13

szerintem nem sértő, legalábbis én nem vettem magamra:))

nem érthet mindenki a kémiához, vagy bármi máshoz. (azaz általában mindenki csak 1-2 dologhoz ért jól, és hát nem mindenki ugyanahhoz szerencsére:)


amúgy totál elhiszem, hogy a margarin és a műanyag közötti molekuláris eltérés jelentős, még ha elsőre nem is tűnik annak. (a csimpánz és az ember dns-ében sincs sok különbség, aztán mégis mennyivel különbnek tartjuk magunkat:))


de attól még én is úgy gondolom hogy a margarint jobb ha nem eszi meg senki, mert ha még nem is tudományos, de köznyelvileg mehet a műanyag gyűjtőkategóriába.

175. Pirosalma (válaszként erre: 174. - 2f4fe453b8)
2009. máj. 15. 22:13

Ja-ja, igen-igen:-)


Mint a nyulak...

174. 2f4fe453b8 (válaszként erre: 173. - Pirosalma)
2009. máj. 15. 22:12

Mondomhogylánclevél! :)

Tudod hogy szaporodnak a lánclevelek? Gombamód :)

1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook