Zsuzsó zsemléi recept


2,5 dl víz
1 tojás
2,5 dkg zsír(eredetileg vaj,de nem volt itthon)
45 dkg finomliszt(nálam 35/10 finomliszt/rétesliszt)
1 tk só
1 tk cukor(eredetileg 1 ek.nekem az túl édes)
1 cs szárított élesztő
3 tk.világos darált lenmag(eredetileg nincs benne,én a rost miatt teszem bele)
A Zsuzsó zsemléi elkészítési módja:
Ebben a sorrendben teszem a gépbe, dagasztás, kelesztés után kicsit lisztezett deszkán átgyúrom és 12 részre osztom a tésztát.Konyharuhával betakarva meleg helyen kelesztem még fél órát.Bekenem felvert tojással és megszórom ízlés szerint.Én nagyszemű tengeri sót meg 4-féle gabonapehely keveréket tettem a tetejére.Előmelegített sütőben 180 fokon kb fél órát sütöm, amíg szép aranybarna nem lesz.
12 db zsemle lesz belőle, kisebb mennyiség, hamar elfogy.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2012. márc. 1. 09:55
A zsuzsó zsemléi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.