Zsaroló tolvaj rokon, a rendőrség semmit sem tesz (beszélgetés)
Menj bele az "üzletbe", aztán amikor megesne a csere, és előkerülnek a túszul ejtett bicajok, ints be egy jó nagyot a mamának.
Vagy fénymásolj bankókat, és fizess azzal.
Valahogy csak rá lehet szedni az öreglányt.
Nem tudom, hogy te mit csinálnál, ha a megkattant és anyagi bajba jutott rokonod a te olyan cuccaidat nyúlná le nyomtalanul, amikre úgy vigyáztál mint a gyermekeidre.... havonta tisztítottam őket, rendszeresen szervízeltem, a lakásban tartottam direkt, hogy ne lopják el és sosem néztük volna ki a rokonból, hogy hozzányúl, ugyanis olyan szinten védte a saját kis értékeit mint a macska, így úgy gondoltuk megbízható.. Amikor úgy volt, hogy anyagi nehézségek miatt eladtam volna őket 3x is meggondoltam, végül megtartottam őket, mert a sok régi emlék, meg minden, már hozzámnőttek. A régi országútimat a saját kezemmel építettem, újítottam fel. A szakértők csak nevettek rajtam, hogy milyen roncs. A saját pénzemből vásároltam rá nem túl olcsó kerékszettet, saját fáradtsággal festettem újra, vásároltam hozzá, kutattam régi alkatrészeket, interneten is pályáztam velük és soha, bárhova vittem őket soha nem hagytam őket egyedül, leláncolva pedig főleg nem.
Erre egyszer csak eltűnnek és egy mentálisan bomlott elme pénzt követel cserébe értük, mert másért már nem tudna.
Ez jó ötletnek tűnik.
Szóljatok, ha van valami eladó.
Elköltöznék, gondolom nem úgy folyik a társalgás, hogy drága édesanyám, kedves kisfiam....ilyen légkörben nem élnék az biztos.
Nem igazán tudtok mit tenni ami meggyőzné az anyukát. Mit mondott miért adja el??? Netán lakbérbe, vagy a konyhapénzbe gondolta, hogy besegít ezzel az összeggel?
"Fontos feltétel, hogy a dolog idegen legyen az elkövető számára. Ebből következően bármilyen kis hányadában sem lehet az elkövetőé, de mindenképpen valaki másnak - természetes vagy jogi személynek - a tulajdonában kell állnia. A közös tulajdonban lévő dolog minden egyes elemére valamennyi tulajdonos joga kiterjed. Így házastársak esetében a házasság fennállása alatt, a vagyonközösségben szerzett dolgok közös tulajdonba kerülnek, mely tényt a megromlott házastársi viszony sem érinti. Ha ekkor valamelyik fél elviszi a közösen vett bútorokat, híradástechnikai cikkeket, nem valósíthat meg lopást, sem az, aki visszaszerzi tőle. Természetesen bármelyik fél külön vagyona már lehet a lopás elkövetési tárgya.
A büntetőjog nem vizsgálja, hogy az adott dolog hogyan jutott az előző birtokoshoz vagy tulajdonoshoz, hanem a fennálló birtokviszonyt védi. Így lopni a tolvajtól is lehet."
A párom anyja elvitt 3 biciklit a lakásból, mert tartozott valakinek, többek között az én biciklimet is, tettünk feljelentést, hátha hatósági felszólításra visszahozza a bicikliket. (tudja, hogy hol vannak)
A rendőrség 30 nap után (ma kaptuk meg) küldött egy levelet, hogy nem indítanak eljárást.
Azóta se tudjuk hol vannak a biciklik. (legalább 150 ezer forint értékben)
További ajánlott fórumok:
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Szerintetek zavar egy férfit, ha a párja a rendőrségen van tucatnyi férfi között, tőle távol?
- Segítsetek légyszi! Rendőrségi ügyben!!!
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- Van esély biciklit rendőrségi úton visszaszerezni?
- Kérhetek azonnali traffipax kihelyezést a rendőrségtől?