Zsályás paradicsomleves recept
A Zsályás paradicsomleves hozzávalói:4dk vaj
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1szál fehérrépa
30dk zöldborsó
1ek liszt
só, őrölt bors
petrezselyem
8 levél friss zsálya
a daragaluskához
1 tojás
só
5dk vaj
8dk búzadara
A Zsályás paradicsomleves elkészítési módja:
A vajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát és a zöldborsót. Tovább pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel összekeverjük és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sóval borssal aprított petrezselyemmel és zsályával fűszerezzük.A daragaluskához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat elkeverjük sóval puha vajjal, beleszórjuk a búzadarát, és a tojásfehérjehabbal lazítjuk 5 percig pihentetjük, majd kiskanállal a lassú tűzön borsólevesbe szaggatjuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 11. 19:33
A zsályás paradicsomleves elkészítési módja és hozzávalói.