Zöldséges vagdalt recept





30 dkg darált sertéshús
1 db vöröshagyma
15 dkg kukorica (lehet mirelit)
15 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
10 dkg kaliforniai paprika
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
kevés étolaj
ízlés szerint: só, őrölt bors, pirospaprika, petrezselyemlevél
A Zöldséges vagdalt elkészítési módja:
A darált húst összedolgoztam a tojással, az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és fűszereztem. Belekevertem a kukoricát, zöldborsót, és az apróra vágott paprikát. Hosszúkás cipót formáltam belőle, meghintettem petrezselyemmel és picit megolajozott alufóliába csavartam. Tepsibe tettem, majd a sütés végén 15-20 percre kibontottam a fóliát és pirosra sütöttem. Önmagában is finom, de kedvenc köretünkkel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. okt. 20. 10:06
A zöldséges vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.