Zöldségek bevezetése a baba táplálkozásába. Hogyan? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kb. 1,5 hónapja elkezdtük a hozzátáplálást kisfiamnál. Az első időszakban gyümölcsökkel, tehát édes ízekkel próbálkoztunk, aminek sajnos az lett az eredménye, hogy a zöldségeket (tehát a sósabb, fanyarabb ízeket) egyáltalán nem fogadja el. 2 hete próbálok burgonyát, répát, cukkínit adni neki pépesítve a legkülönbözőbb formákban, de sehogy sem szereti. Próbálkoztam már gyümölccsel is keverni, aminek az lett az eredménye, hogy azt a pár falatot, aminél intenzívebben érezni pl. az alma ízét, megeszi, majd a többinél fintorog, sőt öklendezik (pedig nem erőltetem, csak egyszer egy rosszabb falatnál ez a reakció). :(
Lehet, hogy türelmetlen vagyok, és ez egy sokkal hosszabb folyamat lesz?
Hogyan készítsem el a zöldségekből a pépeket, hogy az elfogadható és ízletes legyen számára is?
Köszi a válaszokat előre is!
További ajánlott fórumok:
- Darabos étel bevezetése lépésről lépésre?! Segítsetek! 8 hónapos baba anyukája
- 5 hónapos babánál mivel lehet elkezdeni a glutén bevezetését a háztartási kekszen kívül?
- Mikortól adható kisgyereknek lencse? 8, 5 hónapos babaának adható-e rántás nélkül zöldségekkel?
- Anyukák, kismamák! Ti mely könyveket ajánlanátok a várandóssággal kapcsolatban? (infók, táplálkozás, baba fejlődése, szülés, stb.)
- Milyen sorrendben lehet adni a babáknak a zöldségeket, gyümölcsöket?Mit mikortol lehet bevezetni?Sehol nem találtam ilyen listát.
- El akarok kezdeni egészségesen táplálkozni, de pici babám mellett nehezen tudom megoldani a főzőcskézést! Mit ajánlotok, hogy kezdjem?