Zöldbabfözeléknél miért rántja össze az ételt a rántás? (tudásbázis)
22. 044d76a529 (válaszként erre: 21. - De Luca)
2013. ápr. 17. 12:38
??
Én sem...,én is:)
21. de Luca (válaszként erre: 20. - 044d76a529)
2013. ápr. 17. 12:23
Én nem szarral focizom, nem húzom félre :-D
Az én titkom a habverő minden körülmények között :-)
20. 044d76a529 (válaszként erre: 19. - De Luca)
2013. ápr. 17. 12:21
Én is mindig így csinálom,félrehúzom,behabarom,visszateszem:)
19. de Luca (válaszként erre: 17. - 171925f409)
2013. ápr. 17. 12:17
De nem ám! Épp két napja főztem én is, remek lett, mint mindig :-)
18. 171925f409
2013. ápr. 16. 16:41
Köszi:)Igen valószínű nagyon forró volt az étel az volt a gond.DE több helyen is hallottam már,hogy a rántásra teszik az ételt:)
17. 171925f409 (válaszként erre: 7. - De Luca)
2013. ápr. 16. 16:39
Nem töri össze a babot?:)
16. elbb (válaszként erre: 14. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 16. 12:40
Nem hülyeség ez sem, mindig elhatározom, hogy így csinálom, aztán mégsem :) De egyszer tuti kipróbálom :)
15. globus (válaszként erre: 5. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 16. 12:33
Pedig a legtöbb szakácskönyv hangsúlyosan azt írja, hogy a habarással "jól kiforraljuk", szerintem is botorság.
14. 9d7907a17a (válaszként erre: 11. - Elbb)
2013. ápr. 16. 12:32
Én se nem rántom, se nem habarom. Rövid lével főzöm, ha mégsem lenne elég sűrű akkor a zöldség egy részét össze turmixolom és kész.
13. cherry41 (válaszként erre: 4. - 171925f409)
2013. ápr. 16. 12:30
Próbáld meg tejszínnel, de ne fozotejszínnel, hanem suruvel, 30% korulivel, ne tejfollel mert valaki már írta, hogy kicsapódik nekem is ezt szokta csinálni régebben!
12. 408020f45e
2013. ápr. 16. 12:27
Én úgy csinálom, hogy a rántásra teszem a zöldbabot, nem fordítva! Aztán lassan hígítom fel, így tuti nem lesz csomós!:)
11. elbb
2013. ápr. 16. 12:26
10 éve főzök, heti két alkalommal van főzelék is. Én nem rántom, mert nekem MINDIG csomós maradt. Soha nem volt olyan, hogy szép sima maradjon a főzelék. Pedig kipróbáltam úgy is, ahogy a nagykönyvben meg van írva, sőt Anyukám szakács, ő is elmondta, leírta hogyan csináljam. Nem sikerült.
Így maradok a habarásnál, azzal tuti a sikerem :)
10. beanadt (válaszként erre: 6. - 171925f409)
2013. ápr. 16. 12:22
mielőtt rántod, habarod az ételt, húzd le a tűzről és a rántáshoz/habaráshoz tegyél egy kicsit a főzőléből, és úgy add hozzá szép lassan, kevergetés közben. Ha túl forró ételbe kevered, akkor azonnal összerántja... csak ennyi a titka :)
9. 9d7907a17a (válaszként erre: 6. - 171925f409)
2013. ápr. 16. 12:18
Akkor valószínűleg a hőkiegyenlítés nem sikerült jól.
8. INDUS11
2013. ápr. 16. 12:17
Én már évekkel ezelőtt feladtam, hogy rántást készítsek. Általában elég tejföllel sűríteni, de használhatsz étkezési keményítőt is, bizonyos főzelékeket pedig tejfölös-tejszínes krumplipürével is lehet sűríteni (pl. spenótot, és nagyon finom :)
7. de Luca
2013. ápr. 16. 12:15
Én is mindig habverővel csinálom a rántást, és azzal is keverem össze a főzelékben. Garantáltan csomómentes lesz.
6. 171925f409 (válaszként erre: 5. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 16. 12:06
:( értem.Ahogy beleöntöttem szép lassan már egyből darabos lett.
5. 9d7907a17a (válaszként erre: 4. - 171925f409)
2013. ápr. 16. 11:59
Akkor túl sokáig főzted vagy túl nagy lángon és kicsapta a tejfölt.
4. 171925f409
2013. ápr. 16. 11:58
Hideg volt a tejföl amivel csináltam arra szedtem a forró fözelékből levet kikavartam és úgy bele vissza a fözelékbe.És még főztem pár percig.
3. 5674644b5d
2013. ápr. 16. 11:57
Talán próbáld meg pluszba még kézi habverővel. Nekem hőkiegyenlítés nélkül se csomósodik be, mert van mikor tejjel hígítom a rántást és nem a főzelék levével és nincs gondom se.
2. gevi1931
2013. ápr. 16. 11:56
A tanácsom az, meleg rántást hideg vizzel, hidegrántást forró vizzel kell hígitani.
1. 171925f409
2013. ápr. 16. 11:52
Mindig a rántást a fözelék levével bőven kikeverem pluszba és úgy öntöm vissza szép lassan kevergetés mellett és ennek ellenére olyan mintha túró darabok úszkálnának a főzelékben.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántást készíteni?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Kiszeditek a patiszon magját rántás előtt?
- Hogyan készül a finom zöldbabfőzelék?
- Mikortól adható kisgyereknek lencse? 8, 5 hónapos babaának adható-e rántás nélkül zöldségekkel?
- Diétás rántás - van ilyen?