Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva? (tudásbázis)
Egy van, aminek az a címe, hogy Kezdők szakácskönyve. A '80-as években adták ki.
A másik, ami viszonylag jól leírja a sorrendet is, hogy mit, mi után csinálj, Rézi néni szakácskönyve (Az igazi magyar konyha). Ezt Frank Júlia dolgozta át a mai korra, de régi magyar receptekkel van tele.
1996-ban adták ki.
Ajánlom még az antikváriumokat, ahol régi szakácskönyveket lehet kapni olcsón, és azt először olvasd el. Ne csak egy-egy receptet belőle. Az előszótól kezdve. Ott már sok mindent leírnak a régiek (míg a mostaniak feltételezik, hogy minden nő a bölcsiben megtanulja a főzés alapjait!).
Szia!
Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek. :) Nem olcsó, de nagyon profi. Az adagok számolhatóak, és grammra pontosan benne van,hogy miből mennyikell,és mit ronthatsz el. (pl rántásnál mit jelent a "világos") Tankönyv, de könyvesboltban is kapható.
Nemere Ilona: Szakácskönyv kétbalkezeseknek
Szerintem nagyon szuper köny én ebből tanultam (tanulok főzni). És sok más praktika is van benne pl. mi szükséges egy konyhába,rántás részletesen,csirkebontás, halpucolás stb.
Schiffer Anna:Utálok főzni...de szeretek enni,és enni adni.
Nekem ez volt az első szakácskönyvem :) nézz utánna,nem drága,és nagyon egyszerű,gyors kaják vannak benne.
Horváth Ilona.
Én is ebből kezdtem:-)
De, ha már itt vagy, akkor (szerintem) a rengeteg főzős fórum valamelyikén megkérdezed amit tudni szeretnél, egészen részletes választ is kaphatsz!!
Sok sikert kívánok az alkotáshoz!!
Egész egyszerűen így: Horváth Ilona: Szakácskönyv.
Ez a pontos címe a könyvnek.
Nekem, amikor volt még anyukám nem főztem.
Amikor főztem, akkor már nem volt anyukám. Igy a fantáziámra voltam bizva.
Miért akarsz drágát venni?
Bemész az első antikváriumba és veszel egy H.I-t olcsón. Aztán a netten minden mást megtalálsz.
Igen, mindenképp a Horváth Ilona szakácskönyv a legjobb.
Benne vannak az alapok, az alap ételek. A többi a te fantáziádra bizva:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Hogyan fussunk le 5 km-t?! Hathetes edzésterv kezdőknek. Fogyjatok velem május 2-től!!
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Jelzések amit a nők küldenek a férfiak felé. Kódfejtés kezdőknek :)
- Székelykáposzta készítése (kezdőknek is)
- Tud valaki egy olyan oldalt, ahol részletesen illusztrálják az álomcsapda készítését?