Székelykáposzta készítése (kezdőknek is) (tudásbázis)
Igen, elég száraz.
De pl. a barátom egészségügyi megfontolásból sok ételt, amihez az eredeti recept disznóhúst ír, ő azzal készíti. Megfelelően fűszerezve elég megtévesztő és finom.
Igen, mert ez a kaja tipikusan sertés recept.
De aki nem akar vöröshúst enni, az pl. pulykamellel csinálja. Na azt mondjuk nem próbálnám ki.
csinálsz pörköltet. én dagadóbol szoktam csinálni
+oldalas. Ha félig kész mehet a savanyú káposzta. Utánna a rizs. Tálaláskor tejföl
Igen! Ez tuti!
Tálaláskor ne felejtsük el a tejfölt.
Ahogy tanultam a székelykáposztát főzni:
karajt vagy oldalast hirtelen megpirítok libazsíron, darabolt fokhagymát, borsot, töröttpaprikát rá, utána a megmosott savanyú káposztát és felöntöm vízzel; köménymag, egészbors, babérlevél. Amikor már majdnem megfőtt, kiscsészényi megmosott rizst a tetejére szórok. Fedő alatt főzni az egészet.
időközben kaptam egy jó ötletet, mégpedig azt, hogy a rizset mielőtt hozzátennénk a húshoz, meg kell egy kicsit főzni előre, mert hanem, mind felszívja a hús nedveségét s száraz lesz a töltelék..
Én általában úgy szoktam, hogy forró vízet töltök a rizsre, s egy kicsit állni hagyom, de lehet , hogy még jobb ötlet az előfőzés..
Szia!
Köszönöm neked is:)
jó!
én csak olyan egyszerüen főzők, ami a naplómban van az legtöbb kölcsönzött..
Rengeteg nagyon jó recepted van:)
lehet többet is ki fogok próbálni, ha nem gond:)
Hétfőn jelentkezem mit főztem ki
én általábn kész örölthúst veszek..de jobb ha veszek olyan kicsit kövérkés húsdarabkákat, és azt vagy az üzletben megöröltetem, vagy itthon megörölöm.
Teszek hozzá apróra vágott hagymát, fokhagymátt , füszereket: bors, paprika, só..
kb..0,75Kg húst szoktam venni... ehhez teszek egy csésze rizset..kb.. 100 gr-ot
jól összedolgozom... majd megtöltöm a káposztaleveleket
A lábos aljára vagdalt kápostztát teszek, majd egy rend tölteléket, megint vagdalt, megint töltelék..s a tetejére vagdalt
Szoktam még tenni közéje szalonnabőrt, vagy szalona darabkákat,néhány cikk fokhagymát, felöntöm vízzel, s lassu tüzön főzőm , míg a káposzta megpuhul..
Szívesen. :o)
Majd mesélj, hogy főzted végül! :o)
Sziasztok,
Segítségeteket kérném székelykáposzta készítéséhez.
Kezdő háziasszony lévén, még nem sikerült olyan székelykáposztát készíteni, amire azt mondtam volna hogy hát ez nagyon finom. Aki le tudná írni röviden hogyan szokta készíteni annak megköszönném:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fussunk le 5 km-t?! Hathetes edzésterv kezdőknek. Fogyjatok velem május 2-től!!
- Jelzések amit a nők küldenek a férfiak felé. Kódfejtés kezdőknek :)
- Fegyencedzés teljesen kezdőknek - nem jön valaki?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?