Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A lencselevest rántással vagy habarással kell készíteni? fórum

A lencselevest rántással vagy habarással kell készíteni? (beszélgetés)


18. Myra
tegnapelőtt 18:43
Mi rántással szoktuk.
17. Channa* (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:12

Szerintem a zöldséges lencselevesbe, nem jó az ecet és a mustár sem.


Egyébként, ugyan úgy kellene készíteni, mint a babot.


Van bableves, ami füstölt húsus (kell habarás),

van babgulyás, ami pörkölt alapra készül (nem kell habarni),

és van a bableves, amiben nincs zöldség (olyan, mint a babfőzelék, csak hosszú lébe), na ebbe kell az ecet és cukor (rántás kell hozzá).


Szeretem a lencselevest, kb. 2 hete főztem én is. A füstölt húsost. Finom volt és elfogyott az egész.

tegnapelőtt 14:13
Én vöröslencsét használok, és fokhagymás rántás megy rá.
15. tumbo2 (válaszként erre: 14. - Csemár)
tegnapelőtt 13:54
én sem a levesbe,de ha akad otthon egy kis szalonnabőr.
14. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:38

Vagy-vagy.

Ecet.

(Mustárt én a lencsefőzelékbe teszek.)

tegnapelőtt 13:25

Köszönöm a válaszokat.


Végül megdinszteltem a zöldségeket és a habarás mellett döntöttem, mustár és ecet is került bele.

Nekem nem jön be, először főztem és utoljára :)

tegnapelőtt 10:50

Semmibe nem teszek rántást. A lencselevesbe a végén egy-két kanál tejszín és egy kevés citromlé. Leginkább füstölt csülök levében főzöm, a végén a húst felkockázom, és visszarakom a levesbe.


Semmit nem KELL így, vagy úgy csinálni, minden úgy jó, ahogy nektek ízlik.

tegnapelőtt 09:33
Én rántás de amikor kiszedem teszek bele tejfölt is.
tegnapelőtt 09:32

Igen, ahány ház...


Milyen lencselevest csinálsz?


Én szoktam lencsegulyást, amit úgy készítek, mint a babgulyást, azaz pörkölt alapra. Ezt nem szoktam se habarni, se rántani.


Szoktam füstölt húsosan is csinálni, ezt habarom.


Illetve van olyan lencseleves, amiben nincs zöldség, ezt rántással csinálják, ebbe tesznek ecetet és cukrot, és talán még mustárt is.


Mustárt a lencsefőzelékbe szoktam tenni.


Azt szokták mondani, hogy rántani azt az ételt kell, amiben nincs zsír, azaz hús nélküli.


Ha húsos étel, akkor habarás megy bele, hogy ne tegyünk bele plusz zsiradékot.

tegnapelőtt 08:08
Lehet csak vékonyan ,rántani ,csak habarni ,,vagy mindkettő,,de akkor óvatosan:) Mustár ,citrom nekem nem hiányozhat.
tegnapelőtt 07:29

Én rántással, mivel nem tejfölösen esszük.

Fokhagyma, pirospaprika, mustár.


Én ecetet nem teszek bele, mert nem szeretem. Aki szereti tálaláskor rak a saját adagjába.

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:58
Semmit nem rántok, ecetet teszek bele, mustárt nem.
tegnapelőtt 06:42
Mindakettő! 🙂
5. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:39
Nem rántom, nem habarom anélkül is elég sűrű. (pláne hogy glutén- és tejérzékeny is van a családban). Mustárt és ecetet sem teszek bele
4. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:18
Mivel ahány ház, van aki be is rántja, meg be is habarja. Ha már lúd, legyen kövér.
3. vigyefene (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
tegnapelőtt 06:16
kóstoltam
2. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:15
Én habarással csinálom, néha teszek bele ecetet vagy citromlevet is. Mustárral még nem késtoltam, és fokhagymát is teszek bele.
tegnapelőtt 05:58
Valamint ecet, mustár kell bele?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook