A lencselevest rántással vagy habarással kell készíteni? (beszélgetés)
Szerintem a zöldséges lencselevesbe, nem jó az ecet és a mustár sem.
Egyébként, ugyan úgy kellene készíteni, mint a babot.
Van bableves, ami füstölt húsus (kell habarás),
van babgulyás, ami pörkölt alapra készül (nem kell habarni),
és van a bableves, amiben nincs zöldség (olyan, mint a babfőzelék, csak hosszú lébe), na ebbe kell az ecet és cukor (rántás kell hozzá).
Szeretem a lencselevest, kb. 2 hete főztem én is. A füstölt húsost. Finom volt és elfogyott az egész.
Vagy-vagy.
Ecet.
(Mustárt én a lencsefőzelékbe teszek.)
Köszönöm a válaszokat.
Végül megdinszteltem a zöldségeket és a habarás mellett döntöttem, mustár és ecet is került bele.
Nekem nem jön be, először főztem és utoljára :)
Semmibe nem teszek rántást. A lencselevesbe a végén egy-két kanál tejszín és egy kevés citromlé. Leginkább füstölt csülök levében főzöm, a végén a húst felkockázom, és visszarakom a levesbe.
Semmit nem KELL így, vagy úgy csinálni, minden úgy jó, ahogy nektek ízlik.
Igen, ahány ház...
Milyen lencselevest csinálsz?
Én szoktam lencsegulyást, amit úgy készítek, mint a babgulyást, azaz pörkölt alapra. Ezt nem szoktam se habarni, se rántani.
Szoktam füstölt húsosan is csinálni, ezt habarom.
Illetve van olyan lencseleves, amiben nincs zöldség, ezt rántással csinálják, ebbe tesznek ecetet és cukrot, és talán még mustárt is.
Mustárt a lencsefőzelékbe szoktam tenni.
Azt szokták mondani, hogy rántani azt az ételt kell, amiben nincs zsír, azaz hús nélküli.
Ha húsos étel, akkor habarás megy bele, hogy ne tegyünk bele plusz zsiradékot.
Én rántással, mivel nem tejfölösen esszük.
Fokhagyma, pirospaprika, mustár.
Én ecetet nem teszek bele, mert nem szeretem. Aki szereti tálaláskor rak a saját adagjába.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..