Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes gyümölcstorta recept

Zabpelyhes gyümölcstorta recept

A Zabpelyhes gyümölcstorta hozzávalói:
1 liter tej,
tíz evőkanál zabpehely,
egy csomag tejszín ízű pudingpor,
három evőkanál cukor,
25 dkg idénygyümölcs.


A Zabpelyhes gyümölcstorta elkészítési módja:
Fél liter tejben felforraljuk a zabpelyhet, forrás után lezárjuk, és jó ideig állni hagyjuk (legjobb estétől reggelig). Fél liter tejjel elkészítjük a pudingot, s amíg még meleg, belekeverjük a megduzzadt zabpelyhet és a megtisztított, megmosott gyümölcsöt. Néhány szemet félreteszünk díszítésnek. Kiöblített tálkába/formába öntjük a masszát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt lapos tálra borítjuk a formát. Tetejét gyümölcsdarabokkal, tejszínhabbal díszítjük. Piros gyümölcsökkel mutat a legjobban. Nincs sok munka vele, csak ne felejtsük el már ünnep előtti este megfőzni a zabpelyhet. Meggyel a legkisebbeknek is fogyasztható babatorta.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook