Zabpelyhes-almás muffin recept








- 10 dkg update master mix liszt (297 kcal)
- 10 dkg zabpehelyliszt (394 kcal)
- 6 dkg zabpehely (225 kcal)
- 1 zacskó sütőpor (0 kcal)
- 1 alma (62 kcal)
- 5 dkg light margarin (90 kcal)
- 2 tojás (178 kcal)
- 4 g édesítő por
- 2 dl tej (88 kcal)
- 1 kávéskanál fahéj
összesen: 1342 kcal a 12 darab --> darabja: 112 kcal
A Zabpelyhes-almás muffin elkészítési módja:
A 2 féle lisztet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a sütőport és a fahéjat. Másik tálba a vajat, édesítőt, tojást felverjük (én botmixerrel csináltam). Ezután összeöntjük a lisztes keveréket a tojásokkal és keverés közben hozzáöntjük a tejet, majd szépen masszává keverjük. A legvégén hozzáadjuk a lereszelt almát és jól összekeverjük. Ezután muffinformába adagoljuk, majd 20-25 percig kb 200 fokon sütjük.
- 15-20 perc után folyamatosan ellenőrizni szoktam, tűpróbával. Nehogy odaégjen.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: miel77, 2011. jún. 13. 14:58
A zabpelyhes-almás muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.