Zabpehely és zabkorpa. Mi a különbség a kettő között, főleg a kalóriaértékben és hatásukban? (tudásbázis)
köszönöm..
úgyis megyek vásárolni és megnézem.)
sziasztok..
zabkorpát hol lehet venni?zabpelyhet azt szoktam venni,de korpát még nem láttam.bioboltban?dm-ben van ilyesmi?
Én a zabkorpát 1,5%-os tejben szoktam megfőzni (2 dl tej+2 ek korpa), mint a tejbegrízt. Édesítővel ízestem, vagy keverek bele keserű kakaóport, fahéjat, gyümölcsöket, mikor mit. Nagyon finom.
A zabpelyhet úgy főzöm meg, hogy pici vízzel felöntöm, mikor ez lefő róla, akkor tejjel is felöntöm és készre főzöm. Reszelek bele almát., összekeverem és kész is.
Vagy egyben sült fasírtba is pelyhet teszek. Nagyon sok jó receptet lehet találni neten velük.
Búzakorpa:
"A vastagbélrák kialakulásának leghatékonyabb ellenszere. Kétszeres vaktesztben a New York-i Cornell Medical Center kutatói úgy találták, hogy 30gr búzakorpa napi fogyasztása lenne elengedhetetlen. A kísérletben ilyen adag bevitele mellett rákmegelőző állapotban lévő vastagbél polipok 6 hónapon belüli teljes felszívódását regisztrálták. Bizonyos táplálékok (pl. búzakorpa) ilyen kis mennyiségű fogyasztása még akkor is segít, ha a rák tünetei felismerhetővé váltak!"
Persze, hogy hallottam :)
Talán félreértettél, én nem azt mondtam, hogy CSAK korpát kell enni egész nap :)) :))
"Jó sok zab- vagy búzakorpát kellene enni és akkor biztosan kevesebb bélbetegség fordulna elő"
Csak épp a tápanyagok hiányoznának, és az miért is volna jó? Hallottál olyanról hogy hiánybetegségek?
Épp ezért olyan egészséges :)
Az emészthetetlen rostok megszívják magukat nedvességgel, eltelítenek, mozgásra késztetik a beleket, szinte "kisöprik" a bélrendszert és ezáltal serkentik az emésztést.
Jó sok zab- vagy búzakorpát kellene enni és akkor biztosan kevesebb bélbetegség fordulna elő.
Zabpelyhet használom leves betétnek. Pl. rizs helyett v. krémlevesekbe főzve, a leves töményebb, de nem hizlal. Vagy húsos káposztába rizs helyett. Finom és a káposztát kicsit sűriti, nem kell bele rántás. A zabkorpát használom fasírtba. Készíthetsz zabkását feles tejjel, mint a tejbegrízt /kicsit tovább kell főzni./ Tehetsz bele mézet, de méz nélkül is jó. Reggelire nagyon finom. Lapostányérra öntöm, amit előzöleg jól megszórtam különféle apróra
vágott gyümölccsel: eper, /lehet mirelit is/ barack, málna füge, banán mazsola, ami van. Jó étvágyat!
Melyiket milyen formában szoktad fogyasztani.
Én a zabpehely+ tej,zabkorpa+ joghurt verziót,de gondolom van vmi jobb/más is ennél.
talán csak annyi hogy ásképp használandó...
Én imádom mindkettőt
:)
van aki nem, sajnos...
Mi a különbség a kettő között?
Mármint kalória-értékben gondolom főként és hatásukban.
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Anyagi, és hagyománybeli különbségek. Tönkreteheti a kapcsolatot?
- Okozhat-e bajt a külsőség közti különbség?
- Van-e különbség a lassan felszívódó szénhidrátok (pl.zabkorpa) és a lassan lebomló szénhidrátok (pl. zabpehely) között?