Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Zinoviya,
Végül abbahagytad a fogamzásgátló szedését? Én most tervezem abbahagyni hasonló okok miatt, de félek, hogy hogyan fog reagálni rá a szervezetem. Köszi!
Szia NeoLind!
Eltelt majdnem 1 hónap az utolsó postod óta, úgyhogy bátorkodom megkérdezni: mit tapasztalsz azóta?
Hasonló cipőben járok, mint te, ha 10 éve nem is, de 7-8 éve biztos, hogy szedem a Yasminelle-t és alternatíváit. Szeretnék legalább egy pár hónapos szünetet tartani és kitapasztalni, hogy ez okozza-e a kibírhatatlan hangulatzavaraimat, 0 libidómat és pár hetente jelentkező migréngyanús fejfájásokat. Persze jól meg is híztam, de ehhez az is hozzájárult, hogy abbahagytam a sportot és ellustultam ezekben az években, nem szeretném teljesen a tabira fogni, de azért jól esne, ha nem járna állandóan a kaján az eszem, abban talán segít az abbahagyás :-D
Remélem olvasod még a fórumot és válaszolsz, köszi előre is!
Sziasztok!
10 éve szedem a Yasminellet, és végül most úgy döntöttem abbahagyom. A panaszaim: libidócsökkenés ( értsd.: a libidó teljes hiány!), fejfájás, hangulatingadozás. Ma voltam nőgyógyásznál tanácsot kérni, azt mondta szedjem végig most mar ezt a ciklust (még 6 tabletta van) es hagyjam abba utána.
Félek én is a mellékhatásoktól, főleg hogy 10 évről van szó, nem is igazan tudom milyen vagyok hormonok nélkül! Majd irom a tapasztalataimat, hatha ezzel masoknak is tudok segiteni!
Kedves Fórumozók!
A tablettát 2017 szeptemberében hagytam el, az első gyógyszer nélküli menzeszem 2018. december 5-én jött meg. Azóta már megvolt mégegyszer, mennyiségre több, mint tablettával, de görcsölni viszont nem görcsölök jobban mint szoktam.
A pattanásokkal sincs több gondom, mint előtte én nagyon ajánlom mindenkinek akinek problémás lett a bőre a tabletta abbahagyása után a kémiai hámlasztást. Nekem nagyon bejött és folyamatos hámlasztás (és mellé természetesen aktív fényvédőzés) mellett nagyon szép eredményeket tudtam elérni.
VISZONT!!! Amibe a segítségeteket kérem,hogy azóta nagyon hullik a hajam, és nagyon meg vagyok ijedve. Olvastam máshol, hogy ennek fél éven belül normalizálódni kellene de félek addigra félig megkopaszodok ha ez ilyen ütembe zajlik tovább. Szedek 2 féle hajvitamint és fújkodom a fejbőröm Planturral, de nem érzem, hogy javulna a helyzet. Olvastam, hogy az avokádó fogyasztás tud ezen segíteni és a Kollath féle reggeli.
Valaki probálta már ezeket? Vagy bármilyen más ötletet szívesen vennék hajhullás ellen. Köszönöm.
Sziasztok!
Lehet, kicsit korai még a bejegyzés, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. 16 éve szedek fogamzásgátlót kisebb megszakításokkal (a leghosszabb kb. fél év volt). Mindig problémás volt a ciklusom, mikor nem szedtem a bogyót, akkor hónapokig nem is jött meg egyáltalán. Úgy tervezem, hogy jövő ősszel szeretnék teherbe esni, szóval van még kb. 1 évem. Csak azt nem tudom, mikor érdemes abbahagynom a gyógyszert. Szerintetek?
Én ittam cickafarfű és csalánteát is, nem tudom, hogy ennek köszönhetem-e, de 4 nap késéssel jött meg. Szerintem ez nagyon jó ahhoz képest, hogy sok nőnek több hónapig sincs menstruációja.
A csalántea nagyon egészséges, és salaktalanít szóval én ajánlom! Hajhullásra és azt ajánlom hogy tegyél rá ricinus olajat és szedj több vitamint.
Ha nektek vannak bevált módszereitek a tünetek ellen akkor légyszi írjatok :)
(Olyan sok a hozzászólás nem szeretném mindet visszaolvasni)
Én ma vettem be az utolsó szem yadine-t. Remélem nem lesznek durva mellékhatásim és a libidóm is visszatlér :)
Most olvastam néhány teáról, amit ha iszok segíthet.
Én is yasminelle-t szedtem(mivel a drága doktor úrnak még a köpenyére is rá volt hímezve a neve). 22 éves koromban kezdtem el szedni, abszolút nem vizsgáltak meg, még a vérnyomásom se mérte meg. Több mint 5 évig szedtem tablettát, de a 4. évben gondok adódtak, ismeretlen eredetű petefészek gyulladásom lett hüvelygombával fűszerezve, amire nem akartak használni az antibiotikumok, már úgy volt, hogy kórházba küldenek, de az utolsó féle antibiotikumtól elmúlt(3 hónapig szenvedtem). A nőgyógyász azt mondta, hogy lehet a Yasminelletől van, mivel abba(nem akarok hülyeséget írni) nincs progeszteron?. Felírt helyette Zoely-t(gondolom ő azután kapott pénzt), és fél évig nem volt menstruációm, ezért visszaálltam a yasminellere. Majd csináltam egy nagy butaságot, el kezdett fájni az alhasam megijedtem, és a második tablettánál abbahagytam a levelet, 2013. szeptember 8-án. Ezután 3 hónapig nem jött meg, de a petefészekgyuszi, hüvelygombával na az jött, hála az égnek enyhébb lefolyású volt, megkérdeztem immáron a 3. nőgyógyászt, hogy mitől van. Na mit felelt? Hajlamos vagyok rá! Ja és megkérdezte miért nem akarok tovább fogamzásgátlót szedni. Cöh!
Szóval 3 hónapra rá megjött(lehet cickafarok tea hatására), de csak 2 napig tartott... Én örültem, mint majom a farkának, ez is valami, gondoltam. Ezután 2x is 40 napra jött meg, 2-3 napig tartó menstruációim voltak. Most viszont már 55 napja semmi, igaz nem iszom a teát. 3 hete görcsöl a hasam mintha meg akarna jönni, szédültem, belsőlázam is volt, ízületi fájdalmaim voltak. 7 hónap telt el az abbahagyása óta, úgyhogy megyek szépen endokrinológushoz, a nőgyógyászok nem értenek a hormonrendszerhez. Hozzáteszem, nekem normális 28 napos ciklusaim voltak, a menzeszem 7 napig tartott tablettaszedés előtt.
Sziasztok!
Én négy évig szedtem Yasminelle fogamzásgátlót. Még nem tudommost mi vár rám, mert az első cukrusnál vagyok azóta. Én azért hagytam abba, mert babát szeretnénk a férjemmel.
Amíg szedtem, nekem csak jó tapasztalatom volt, nekem (remélem abbahagyás után is így marad). A szedés előtt borzasztóan fájt a hasam, nem tudtam suliba menni meg ilyenek, aztán elkezdtem szedni és mintha elvágták volna a menstruációs görcsöket. Előtte volt hogy 10(!) napig véreztem, utána el lecsökkent 5-re, helyre álltak a dolgok, eltűntek a pattanások, és fogytam (!) a gyógyszertől.
Egyetlen negatív tapasztalat a libidó csökkenés, ami már kezd helyre állni. :))
Most 3 hete, hogy nem szedem, de semmit nem érzek, nem fáj semmit, nem fogytam nem híztam, nem puffadtam, remélem ezek után sem lesz semmi problémám.
Mindenkinek más és más a szervezete, máshogy reagálmindenre.
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a számítását a gyógyszerrel vagy anélkül. :)
Sziasztok!
Én két évig szedtem dianet. Most hagytam abba, elvileg várom, hogy megjöjjön a rendes vérzésem. Tegnap kellett volna - a gyógyszeres dátum szerint - de nem jött meg, viszont a hasam fáj. Remélem hamarosan megjön. Gógyszer nélül nekem általában 30-35 naposak voltak. És most voltak PMS tünetek is.
Egyébként semmi rossz nem történt velem mióta abbahagytam. Az elmúlt pár hónapban a vérzések előtt már egy héttel volt, hogy pecsételtem. Elég zavaró volt. Most ez absz. megszűnt, a folyásom is olyan volt, mint anno a gyógyszer előtt. Viszont a hajam nagyon zsíros lett. (bár ezt betudom a melegnek is), a bőröm maradt olyan mint volt.
Sziasztok!
Én 1 hónapig bírtam szedni a Yasminelle-t, annyira ideges voltam tőle, hogy Xanaxot kellett mellette szednem. Azóta már váltottam Mercilonra, de a legkellemetelenebb mellékhatás megmaradt: úgy érzem, mintha ki lennék tágulva ott lent. Voltam a nőgyógyászomnál, meg is vizsgált, azt mondta, nem talált semmi problémát. De ez a hülye érzés akkor is van, és megőrjít! Ti voltatok ilyen helyzetben? El fog múlni? Lehet, hogy a Xanaxtól volt. Légyszi írjatok, mert nagyon kétségbe vagyok esve!
Nagyon helyes!
A fogamzásgátló gyógyszerek szedése amúgy is orvosi ellenőrzés mellett kell, hogy történjen!
Ez nem játék, az egészségünkről van szó.
További ajánlott fórumok:
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- A fogamzásgátló abbahagyása
- Akik fogytak a fogamzásgátló abbahagyása után!
- 3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj?
- Yadin fogamzásgátló tabletta abbahagyása
- 1 évvel a fogamzásgátló abbahagyása után normális a gumiszerű folyás peteéréskor? Ha nem, mitől lehet?