3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj? (tudásbázis)
Én 2 éve szedem..nekem semmi negatív mellékhatása nem volt.
A bőröm szebb lett és megnőtt a mellem:)
sziasztok!
2 napja szedem a yasminelle-t, de fájdalmas vizelés, gyakori vizeletürítés jeletnkezett nálam.
ősszel nuvaring hüvelygyűrűt használtam, amitől hasonló pamnaszaim jelentkeztek, orvoshoz mentem, mert aízt hittem, fel vagyok fázva, ám kidrült, hogy nem. nem tudták mi lehet a baj, én a biztonság kedvéért leálltam a nuvaringgel és el is múltak a panaszok.
gondoljátok, hogy most is ez lehet a baj? de valyon mi? túlérzékenység? vagy most tényleg felfáztam?
köszönöm a választ!
Szia! Ez természetes, hogy sűrűbben kell menned pisilni. :)
Abott... ha nincs más ok, akkor lehet a tabiktól...
Sziasztok!
Én 4 napja szedem a yasminellet és nagyon szédülök ..szerintetek lehet a gyógyszertől?
Nem szabad semmiféle szünetet tartani.Én fiatalabb koromban egyszer szüneteltettem és lúdtojás nagyságú petefészekcisztám lett miatta.A doki meg jól lebaxott.
A hüvelygyulladás nem jár fájdalommal legfeljebb bűzös folyással majd a későbbiekben pedig méhszájsebbel.
Nagyon kell vigyázni a hüvely belső falának érzékenységére.A férfiak többsége szereti megujjazni a nőt vadul.Nem foglalkoznak azzal hogy elég nedves e vagy sem csak tágítanak észnélkül.Az ilyet nem szabad hagyni mert aztán rohangálhattok a nőgyógyászatra mindenféle bajjal.A bajok legfőbb okozói a durva férfikezek vagy nem megfelelő kitágulás nedvesség.Erre mindig nagyon figyeljetek hogy a párotok úgy nyúljon hozzátok mint a hímestojáshoz.
Nekem is mindig ilyen durva pasijaim voltak míg a jelenlegi párom észbontóan gyengéden nyúl oda.Rettentő óvatosan ujjaz és még orgazmus után sem rántja ki mint az eddigiek,hanem megvárja míg kellőképpen elernyedek és csak utána húzza ki az ujját.
Higgyétek el hogy rengeteg baj forrása lehet ha nem figyeltek ilyesmikre.
sziasztok
2 éve lindynette 20-at szedtem, a 3. levél felénél hányingerem lett, émelyegtem, nem tudtam aludni egy percet sem, ideges voltam... 1 hétig nem ettem semmit és 1 hétig nem aludtam.. az orvosok pszichiáterhez küldtek, nyugtatót írtak fel, ..úgy gondolták pánikrohamom van és kikészültem idegileg, én viszont abbahagytam a gyógyszert és szép lassan helyrejöttem... most 2 hónapja folyamatosan menstruálok, a hasam görcsöl, kórházba küldtek kivizsgálásra, tegnap jöttem haza, cisztát találtak a petefészkemen...az orvos yasminelle-t írt fel nekem, azt mondta nagyon alacsony hormontartalmú és hogy kifejezetten fiatal lányoknak találták ki... most olvastam pár hozzászólást és nagyon megijedtem... ma kéne elkezdenem szedni, de már előre félek, hogyha a lindynettől rosszul voltam akkor ettől is... van valaki aki más fogamzásgátlótól rosszul volt és a yasminelle pedig bevált neki? kérlek válaszoljatok...
yasminelle
2 havi tabletta megegyezés szerint elvihető.
Sziasztok!
Most kezdtem el szedni a Yasminelle-t,az első 7nél tartok,és elrontottam a szedési sorrendet szerintem!
A legfelső sorban kezdtem pénteknél,akkor vettem be az elsőt,és most nem a legalsóból vettem be a hétfőit,hanem a középső sorból!Hogy szedjem tovább,melyik sorral?Vagy mindegy?
Előre is köszi!
"Én nem tudom mi ez, de jó nagyon,
Fájása édes, hadd fájjon, hagyom."
Juhász Gyula: Szerelem?
A folytonos pisilési inger attól alakulhatott ki, hogy a húgycsövödön följutottak bizonyos bacik közösülés közben.
Nekem is volt, hogy ilyen fájdalmas volt a közösülés és ugyanígy sebesnek éreztem a hüvelynyílásom és irdatlanul fájt a közösülés, elmentem a nőgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy gombás lettem. Kaptam rá gyógyszert, 3 napon belül el is múlt.
A pisilhetnék érzeted elmúlik, ha nem iszol narancslevet, helyette viszont jó sok kamilla és csalánteát, vagy tőzegáfonyalevet.
De mindenképp menj el mihamarabb egy nőgyógyászhoz!
fertőzés.
tuti
Ja,és még annyit:azt írod:"pár hete".
Tehát már hetek óta fennáll ez a probléma.
Most félre ne érts,nem bántani akarlak,de ha ennyi ideje szenvedsz,miért nem mentél már dokihoz?
Ez tényleg bármi lehet,akár fertőzés/ami már átterjedhetett a húgyutakra,hisz írod,sűrűn kell pisilned/,akár allergia,akármi...amit csak egy orvos tud diagnosztizálni és kezelni.
Az ilyet sose tudom megérteni,mikor vki nagy fájdalommal inkább szenved,ahelyett,hogy minél hamarabb segítenének rajta.Bocs de ez most kijött belőlem.Azért remélem,nem haragudtál meg,és nem ijesztettem rád.**
Kívánom,hogy minél hamarabb gyógyulj meg!!!!!
Bár az biztos,hogy elég szokatlan,még "női bajokra"is szoktak fogamzásgátlót felírni olykor.
De attól még lehetsz érzékeny valamely hatóanyagára.
Mindegy,a megoldás orvos:minél hamarabb!
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok?
- Váltott már valaki Tri-regol fogamzásgátlóról Yasminelle fogamzásgátlóra?
- Elfelejtettem bevenni a Yasminelle fogamzásgátlót - 1. héten