Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok? (tudásbázis)
Sziasztok!
Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek majdnem egy éve. Múlthét előtti héten szerdán bevettem a szokásos időpontban, csütörtökön viszont elfelejtettem, és csak pénteken akkor vettem észre, mikor már az aznapit kellett, tehát 24 óra telt el.
A végéről számított 6. bogyó volt ez.
A betegtájékoztatóban az volt,hogy a menstruáció első napján megint,szünetmentesen kell elkezdenem a gyógyszert.
Felhívtam a nőgyógyászt,aki azt mondta,hogy nem szükséges, mert a végén voltam már, viszont a következő hónapban kiegészítő védekezés szükséges. Ma megjött.
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, járt már valaki így?
szia Évi vagyok!
6éve szedem a gyógyszert és nem volt gondom vele viszont most nem jöt meg 6 napja, fogytam is meg laktoz mentes étrenden vagyok.NEM olyan rég plusz fájt a fogam pár demalgont is be kellet vennem plusz elkaptam a köhögös virust viszont a terheségi teszteim negatív lett úgyhogy lehet hogy csak ki marad vagy késik?Válaszod előre is köszönöm gondoltam te jobban tudnál segiteni mivel kb ugyananyi ideje szedjük.
Sziasztok!
A véleményetekre lenne szükségem.Lindynette 20-at szedek,de a most kiváltott leveleken másképpen vannak felsorolva a napok.Eddig a bal felső saroktól jobbra kezdődött a hétfő-kedd-szerda.A mostani levélen Péntektől indul minden:péntek-szo-vas-h-k-szerda..és a Jobb alsó sarokban balra kezdődik rendesen a hétfő-kedd-szerda.Úgy gondolom,h a bal felső saroktól jobbra kezdem el szedni az aktuális nappal.Nekem így logikusabb haladni,mint a jobb alsó saroktól balra. Véleményetek?
Sziasztok!
Egyik nap elfelejtettem bevenni a tablettát és csak 24 órával később jöttem rá, mikor már a következőt vettem volna be. Arra gondoltam, hoy rendesen tovább szedem, majd a kimaradtad a szünetem első napján veszembe be, és akkor így eltolom egy nappal. Szerintetek ez így jó lesz? Nem lesz vele gond? Barátommal való együttlétre úgy is csak 2 hét múlva kerül sor, addigra visszaáll rendesen és ugye nem lesz probléma?
sziasztok!
20 éves vagyok, és most kezdtem el szednia lindynette tablettát. Már valamivel több mint 2 hete kezdtem szedni.Pecsételő vérzésem volt, de semmi egyéb mellékhatás nem. Együtt voltunk a barátommal és reggelre pedig vérezni kezdtem. előfordult ez valakivel?
Sziasztok!
21 évesen kezdtem el szedni a Lindynette 20-at. Hízás nem volt, libidó idővel csökkent. Hüvelyi dolgokra viszont kényes lettem, hamarabb megbetegedtem, de szerintem ez minden fogamzásgátlóra igaz. A ciklusom percmű pontosságú volt. 6 évig szedtem, és 2x megcsináltam, hogy egybeszedtem. Nálam nem volt gond. 6 év után abbahagytam, 3 hónapig máshogy védekeztünk a férjemmel, és rá egy hónapra már babuci lett.
2012. júniusában szültem, majd mivel még szoptattam, felírtak Azalia-t...csak egy levéllel szedtem be, mert végig véreztem. Miután már nem tudtam szoptatni, a megmaradt Lindynette-t beszedtem, és végig pecsételő vérzésem volt. Sajnos másra kell áttérnem, pedig nagyon szerettem a Lindynette 20-t, de a szervezetemnek már más milyen kell.
Sziasztok!
Én Yasminellel kezdtem 3hónapig az szörnyű volt.Fájt tőle a mellem,a fejem,pattanásos lett a homlokom,nem kívántam a szexet.Eztuán tértem át a Lindynette 20-ra.Nekem tökéletesen bevált ez a gyógyszer,semmi mellékhatása sem volt,olyan mintha semmit nem szednék.Én csak ajánlani tudom!Igaz mindenkinél másképpen hatnak ezek a gyógyszerek,de ha bármi problémátok van valamelyikkel bátran váltsatok másikra!
Sztem ha bármilyen másik gyógyszerről térsz át min.egy hétig használj kiegészítő fogamzásgátlást,mert sosem lehet tudni,fő a biztonság!:)
sziasztok!
eddig jangee fogamzásgátlót szedtem, de ma (amikor már a gyógyszertárban álltam)figyeltem csak, hogy a nőgyógyászom ezúttal Lindynette-t írt fel nekem. pedig én jangee-t mondtam neki. nem értem mit értett félre? :/
szerintetek most az első levélnél kell-e más módon is védekeznem vagy sem?
és mik a tapasztalaitok a lindy-vel kapcsolatban. leginkább a hízás témára lennék kíváncsi.
előre is köszi!
Szia.
Szerintem egy-két hétig még várjatok, használjatok óvszert, az a biztos. Elvileg egy hét után már használ a gyógyszer. Én évek óta szedem és nekem bevált.
Sziasztok :)
Most kezdtem el szedni pár napja a Lindynette 20-at, és előszőr használok fogamzásgátlót is. Pont aznap jött meg a menzeszem, amikor elmentem a nőgyógyászomhoz, ezért mondta, hogy már elkezdhetem szedni. Csak az a baj, hogy akkor is gyenge vérzésem volt, olyan előfolyás szerű, másnap meg már nem is jött semmi. Azt mondta a doki, hogy folytassam a szedését, de azt nem tudom, hogy mikortól fog használni. Szerintetek az első hónapban a párommal használjunk még óvszert, vagy nem kell annyit várni?
Szia!
Köszönöm szépen a segítséget!!
Szia!
Nem lehetsz terhes. Én is a Lindynette 20at szedem. Mikor elmúlik a mensim én is együtt szoktam lenni a párommal, és eddig még nem lettem terhes :) tehát ilyenkor már megvéd a bogyó. Szép Napot.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!Korábban három évig szedtem a Cypromix nevű fogamzásgátlót, most kezdtem el a Lindynette 20-at szedni a mestruációm első napján. A gyógyszer tájékoztatójában nem volt leirva, hogy ha az első napon kezdem ell akkor mikortól vagyok védett. A Lindynette-t 6.-án kezdtem el szedni a barátommal pedig 12.-én voltunk együtt, tehát a gyógyszer szedését követően a 7.napon, de nem ment el bennem. Ilyenkor biztosan hat már a gyógyszer? Vagy még esetleg a régi gyógyszerem is hathat? Lehetek így terhes?
Valaszaitokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Mivel az egy régi fórum, sok idő lenne visszaolvasgatni a kommenteket, így bocsi, ha már előttem többen is kérdezték:
5 évig szedtem a Lindynette 20-at, soha semmilyen panaszt nem okozott, sőőőt. Azonban a nőgyógyászom azt javasolta, h néhány hónapig szüneteltessem. Az érdekelne, h 3 hónap szünet szerintetek elég? És ha újrakezdem szedni, folytathatom ezzel a gyógyszerrel, vagy érdemes váltani?? (ismétlem: semmi bajom nem volt ezzel a tablettával)
14-én.,kellene , hogy megjöjjön..
Azt úgy értettem ,hogy most vettem be tabletát először tegnap.. és ma már nem, mert úgy volt ráirva a papira ,hogy: menstruáció első napján kell bevenni..
Hűha, szép kis kalamajkát sikerült összehozni. :)
Ha nem ment el benned a barátod, akkor kisebb az esély a teherbeesésre, de nem nulla. Sőt ha utána még vissza is tette, akkor egy kicsit még nagyobb az esély, mert hiába mosta meg, maradtak hímivarsejtek, amik a második aktusnál az előváladékkal együtt kilökődtek. Szóval van rá esély és nem mindegy, hogy a ciklusod hányadik napján voltál éppen. (Persze ez csak akkor érvényes, ha nem szedsz fogamzásgátlót épp)
A teblettát most kezdted el legelőször szedni (ez nekem nem volt egyértelmű)? Úgy elkezdeni, hogy nem jött meg felesleges, mert ebben az esetben nem véd. Ha jól értem bevettél 1-2 szemet, majd nem jött meg és abbahagytad? Azóta hány szemet nem vettél be? Mikor kell megjönnie?
Sziasztok!:) 1 hete ,hogy barátommal óvszer nélkül csináltuk , először elment de nem bennem, de aztán megtörülte és úgy tette be. Milyen nagy valószinűség,hogy bejutott egy kevés,vagyhogy terhes is lehetek?:( .. Tegnap vettem be első bogyómat, még mielőtt megjöttvolna , még mostsem jött meg.. lehet bajom? de mamár nemvettem be akkor mikor kezdjem el szedni megint?
Választ előre is köszönböm!!!!:):)
És rendesen megjött és úgy kezdted el szedni?
Szerintem nagyobb a valószínűsége, hogy csak kicsit bekavart az abbahagyás-újrakezdés, de a biztonság kedvéért, ha a 7 naposban egyáltalán nem jön (jött) meg, vegyél egy tesztet.
Nem javasolják, hogy egy hónapot hagyj ki, ha abbahagyod, akkor minimum 3-6 hónap szünetet érdemes tartani és csak akkor újrakezdeni, ha ebben az időben rendesen visszaállt a mensid.
Hogyan kzdted újra? A mensi első napján? Vagy ha nem az első napon, akkor mellévédekeztetek a kellő ideig?
További ajánlott fórumok:
- Beszedtem 1 doboz Lindynette 20 fogamzásgátlót. És most kezdtem el a 2-dik dobozt. TEHERBE eshetek védekezés nélkül?
- Hallottatok már hüvelykúp fogamzásgátlóról? Esetleg valaki használja? Tapasztalatok?
- Használ valaki közületek fogamzásgátló hüvelytablettát?
- Használ valaki Samba fogamzásgátlót?
- Használ valaki hormon nélküli fogamzásgátlót és ha igen mik a tapasztalataitok?
- Ha a 3fázisú fogamzásgátlótól fáj a fejem (tri-Regol), a simától is fog (mint pl Lindynette)?