Vizes hasmenésre milyen diétát javasoltok? (tudásbázis)
ORBÁNCFŰ:
:DMire jó?
Az orbáncfű teáját sokan használják idegeskedés, depresszió, alvászavarok ellen, de alkalmazzák bőrgyulladások, nehezen gyógyuló sebek kezelésére is. Jótékony hatással van az emberi szervezetre gyomorfekély vagy vese- és epebántalmak, továbbá idegi eredetű gyomor-bélrendszeri panaszok esetén. A száj belső sérülései ellen szintén ajánlott.
A népi gyógyászatban az orbáncfüvet (orbáncfű olajat) reumás fájdalmak enyhítésére és egyes bőrbetegségek kezelésére használják. Köszvény, furunkulózis és egyéb gennyesedések, felületi-külső vérzések esetén használták.
igen igen,meg szőlő cuki,keserű csoki..sok sok folyadék!!!!
BANÁN IS JÓ!
A Bolus már több országban betiltották.
Nálunk a felnőtteknél a tuti eljárás 2*3cl portorico rum és egy tábla nagyon jó minőségű keserű csoki, szinte azonnal hat.
A gyerekeknél a sózott burgonyaszirom és a cola (a mi orvosunk szerint csak a coca jó erre a célra) a tuti úgy is szeretik.
Na, csak nem másoltam be! :DDD
Tényleg jó a rízs, a répa és a krumpli is. No és persze a HT-keksz. :)
Ahogy a többiek írták: folyadékpótlás.
Chipsből a mackósban kevesebb olaj van szerintem, mert az burgonyapehelyből készül, sajtolási eljárásssal, tudtommal nem sütik olajban.
Lehet, hogy tévedek, mindenesetre én kevésbé olajosnak érzem. :)
A banánt csak egyvalaki említette. Nemrég olvastam, hogy nagyon jó káliumpótló, úgyhogy ki ne maradjon! ;) Szerintem napi 1-2 is mehet, de egyszerre csak egy felet, mert síkosítja a belet, és ha csak végigcsúszik, nem sok minden szívódik fel belőle.
Ebben a naplómban most pont ez a cikk az utólsó bejegyzés! (A későbbi olvasóknak: 32. bejegyzés.)
Én a diéta helyett beveszek 3 szem Bolus Adstringenst.
Calici vírussal haldokoltam pár hete, délutánra kutya bajom sem volt. Sztem jobb mint a Smecta.
Alaposan moss kezet minden alkalommal a wc után, akkor nem kapják el.
Ja, és azt nem írtam az előbb: a sópótlás is fontos, de módjával.
Attól függ, mennyi idős akinek vizes hasmenése van. Ha csecsemő, akkor tea beletörve főtt répa egész nap. Ha nem múlik, vidd orvoshoz!
Ha nagyobb, akkor első nap semmi, csak víz, gyakran igyon, esetenként keveseket, második nap ehet főtt rizst, répát,krumplit, de mindenféle fűszer és zsír nélkül, és banán.Keksz, ropi, kétszersült,pirítós is lehet "nasinak"
Mi ilyenkor Eriknek (2éves) rizspépet adunk, és almalevet ill. almát, háztartási kekszet. Van a HIPP-nek direkt ilyen esetekre itala, de nem issza meg sajna :( Ha Nekünk van hasmenésünk, akkor Immodiumot szoktunk bevenni, és natúr főtt krumplit, almát, almalevet, háztartási kekszet eszegetünk, de csak mértékkel.
A Smecta amúgy tényleg jó, csak vigyázni kell az adagolással.
További ajánlott fórumok:
- Nyíregyházán nőgyógyászt kit javasoltok? Ti kit választottatok, választanátok?
- Egy jó ideje zöldségen élek, mégsem indult meg a fogyás látványosan.....mit javasoltok??
- A párom rettentő vékony!!! (Férfi) Mit javasoltok, hogy tudna nőni, izmosodni?
- Foghúzás utánra milyen diétát javasoltok?
- Milyen diétát javasoltok?
- Milyen diétát javasoltok nekünk?