Villanytűzhely vagy gáztűzhely? (beszélgetés)
Húúú, de utálom a gázsütőt. Lakásunkat kiadtuk albiba, húzták is a szájukat a villanysütő miatt a bérlők, mert ugye a fogyasztás. Ahol bérlünk gázsütő van, de most is épp szidom, mert ez még azokból is a legsz..bb lehet. A süti már kívül ég, belül folyik, nem mellesleg 3* annyi ideig készül el. Ezelőtt is volt gázsütőm, tehát ismerem.
Szerintem a gázsütő heti kb. 3* használva tuti többet fogyaszt, mert a villany ki-be kapcsolgat, és sokkal hamarabb kész van benne a kaja.
Első alkalommal csülköt sütöttem a gázsütőben, jézusom, órákig tartott, míg otthon hamar megvolt, és szép ropogósra tudtam sütni.
Főzéshez nem mernék villanyt venni, mert többet főzök, mint sütök, tehát sztem nagyon sokat fogyasztana.
Biztos :)
de nekem mióta ez a légkeverös villánysütöm van ,ég és föld a kölömbség, nem cserélném vissza !:) a tüzhely része nekem is gázas ,utálom pucolni :( inox és minden meglátszik rajt !
Ha az anyagi részét nézzük akkor egyértelmű, hogy gáz!! Nagyon olcsó ilyen szempontból, mi is 1500-ból jövünk ki egy hónapra. Szerintem lehet vele szépen sütni. Igaz villannyal szebben :)
Viszont, ha az anyagi része nem annyira fontos akkor mindenképp villany!! :)
A kerámialapos villanytűzhely a legjobb, én semmiképpen nem cserélném le gázra. A tisztítása is sokkal könnyebb, csak le kell törölni, nem illeg-billeg rajta az edény, stb.
Nem fogyaszt sokat, mert pillanatok alatt bemelegszik, és automata kapcsolja ki, ha elérte a kellő hővokot. Mindenhol éri az edény alját a meleg, nem úgy mint a gáznál, és ha kikapcsolom csak rövid ideig marad meleg. Persze a vaslaposat nem szabad venni, mert az tényleg sokat fogyaszt.
A sütő tényleg CSAK villany legyen, a gázsütő rettenetes.
a sütő mindenképp villany
amúgy gázzal a főzés olcsóbb
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tisztítjátok, és mivel a gáztűzhely fekete rácsát, amin az edények vannak?
- Nem működik a villanytűzhelyem(hagyományos) Mi lehet a baj?
- A villanytűzhelyemben minden piskóta, vagy kevert süti felpuklisodik, a közepe kétszer akkora lesz, mint a széle. Mit tehetnék?
- Tudtok olyan gáztűzhelyről, vagy önálló gázsütőről, amelyik alsó-felső gázlángos?
- A gáztűzhely vagy az elektromos (kerámialapos) tűzhely fogyasztása olcsóbb?
- A palackos vagy a vezetékes gázzal gazdaságosabb a gáztűzhelyet használni?