A villanytűzhelyemben minden piskóta, vagy kevert süti felpuklisodik, a közepe kétszer akkora lesz, mint a széle. Mit tehetnék? (tudásbázis)
Ha egy receptben meg van adva, hogy hány fokon süsd a "bármit" (husi, süti), akkor a villanysütőben mindig 20-30 fokkal lejjebb állítsd!!! Ez tapasztalat! És kapcsold ki a felső sütést! A sütőben alsó sütéssel is ugyanaz a hőmérséklet van a sütőben. A légkeverést és a felső sütést már csak akkor kapcsolom be, ha pl a hús már megsült, de pirosra szeretném a tetejét.
Kísérletezz! Nekem is furi volt először kitapasztalni a gázsütő után a villanysütőt, és az én első sütijeim is úgy jártak mint a Tiéd :)
A piskóta közepe mindig vastagabb,mint a széle, ezért kell a szélét vastagabbra kenni.
Nekem légkeverésesen sincs vele semmi bajom.
Szia!
Ha beleöntötted a tepsibe a tésztát, a széleit húzd ki a tepsi pereméig (vagy kocogtasd meg az oldalát) ne nyisd ki a sütőt, amíg meg nem sült.
További ajánlott fórumok:
- Nem működik a villanytűzhelyem(hagyományos) Mi lehet a baj?
- Tető nélküli villanytűzhely mögé csempe helyett milyen praktikus megoldást javasoltok?
- A sajtos ropogóst lehet villanytűzhelyen is csinálni?
- Mivel lehet a hagyományos villanytűzhely lapjáról letisztinani a ráégett dolgokat és a rozsdát?
- Mit tegyek, ha a villanytűzhelyem sütés közben néha füstöl?
- Kerámialapos villanytűzhelyet vennék, melyiket ajánlanátok?