A gáztűzhely vagy az elektromos (kerámialapos) tűzhely fogyasztása olcsóbb? (tudásbázis)
Hogy így utólag is teljesebb legyen a kép:
Az indukciós is kerámialapos.
Csak az edényt melegíti, tehát nem annyira melegszik a lábas füle. Azonnal reagál a hőmérséklet emelésére vagy csökkentésére. Még energiatakarékosabb.
Az sem igaz, hogy csak speciális edényak jók hozzá!!! Mert ez nem igaz. Jó a régi zománcos is, ha szép egyenes az alja. Az a lényeg, és úgy is lehet megnézni...hogy a mágnes tapad-e az edényre. Ha igen (legalább az aljára), akkor megfelelő az indukciósra. Egy hűtőmágnessel a zsebben kell elindulni edényt venni.
Persze (volt már, aki félreértette), a próba után le kell vennia mágnest az edényrl, nem úgy kell főzni, hogy rajta van.
Két éve vettem indukciósat, és csökkent a villanyszámlám. Előtte vagy sparhelten (télen) vagy régi villanyrezsón főztem. (Igaz, a mosógépem is új, viszont a hűtőm nem. És ahol hosszabban világítunk, ott mindenütt energiatakarékos izzó megy.) És ha a mai időben az emelések dacára kevesebbet fizetek villanyra, az azért már egyértelmű, nem?
A gáz kb 132Ft/m3
A leggazdaságtalanabb a fatüzelésű sparhelt.
(Kivéve, ha melegíteni is akarsz.)
Villany: Valóban lassan melegszik be, lassan hűl ki, nem szerettem. A fogyasztásáról meg nem is merek beszélni.
Az indukciós miért jobb?
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?
- Kinek hogy alakult az idei áram fogyasztása?
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- A cickafarkfű (a teát annak is előnyös fogyasztani, aki teherbe szeretne esni)
- Villanykazán, elektromos kazán fogyasztás